Όταν ξέμεινε η καραβιά των προσφύγων στην Καβάλα όλοι οι Συριζαίοι έψαχναν την δήμαρχο Καβάλας

Ξαφνικό ενδιαφέρον για την ευαισθησία του Δήμου Καβάλας έναντι των προσφύγων επιδεικνύει ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μια και η δήμαρχος Καβάλας απάντησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι είναι αντίθετη με την εγκατάσταση άλλων 70 προσφύγων – μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.
Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με αυτό, ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι δεν είναι ενημερωμένος για το θέμα και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να ρωτήσει την ίδια για τις απόψεις της.
Πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εάν παραστεί ανάγκη να αυξηθούν κατά εβδομήντα οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες, ενώ ανέφερε ότι η παρουσία των προσφύγων στο στρατόπεδο δε δημιούργησε προβλήματα.
Πηγαίνοντας και παραπέρα τις δηλώσεις του, επισήμανε ότι: «Ακούγονται κι επικίνδυνα πράγματα στην Καβάλα. Υπάρχει ένα μένος κατά των προσφύγων κι αυτό φαίνεται από τη συμπεριφορά ορισμένων».
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι έκανε εκείνη την βραδιά Φλεβάρης του 2016, που μια καραβιά ταλαιπωρημένων προσφύγων έφτασε στην Καβάλα και παρέμεινε στο λιμάνι χωρίς να ξέρει κανείς που θα πάνε και ποιος θα τους φιλοξενήσει.
Τότε ο ίδιος δεν έκανε τίποτε και περίμενε από την δήμαρχο Καβάλας να κάνει την κίνησή της και να βρει τρόπο να τους φιλοξενήσει με αποτέλεσμα να βρεθεί κατάλυμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Νέας Καρβάλης μετά εκείνη την απίστευτη ταλαιπωρία με τους πρόσφυγες στοιβαγμένους μέσα στα λεωφορεία να κάνουν βόλτες στην βροχερή Καβάλα μέσα στο λιμάνι Φίλιππος Β΄.
Για του θυμίσουμε την εικόνα τότε, στις 26 Φεβρουαρίου 2016, μια και ως φαίνεται τα έχει ξεχάσει: «Μετά τη 48ωρη διανυκτέρευση τους στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Καβάλας, οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 150 παιδιά και βρέφη, μεταφέρθηκαν στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, καθώς οι υποδομές της αθλητικής εγκατάστασης δεν μπορούσαν να καλύψουν έστω και στοιχειωδώς τις ανάγκες τους.
Ο Δήμος Καβάλας έχει αναλάβει εξολοκλήρου τη φιλοξενία, τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, ενώ από χθες το βράδυ δεκάδες κάτοικοι της Νέας Καρβάλης έχουν επισκεφθεί τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου προκειμένου να προσφέρουν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκινητική είναι η προσφορά βοήθειας των δημοτικών υπαλλήλων και η προσφορά τροφίμων από πολλές επιχειρήσεις της Καβάλας και εμπόρων της κεντρικής λαχαναγοράς, στην κοινή προσπάθεια να έχουν όλοι οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα μικρά καλές συνθήκες φιλοξενίας. Ωστόσο, το ερώτημα στο οποίο καλούνται άμεσα να δώσουν απάντηση οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, είναι πού θα φιλοξενηθούν οι περίπου 700 νέοι πρόσφυγες που θα φτάσουν σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Καβάλας.
Από τις 10.00 το πρωί σήμερα (27 Φεβρουαρίου 2016) βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη, της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, των υπολοίπων τριών δημάρχων της Π.Ε. Καβάλας, των τεσσάρων βουλευτών όπως επίσης και υπηρεσιακών παραγόντων».
Τότε ήταν καλά κύριε Εμμανουηλίδη που οι Καβαλιώτες πλήρωναν (και ακόμη δεν τα πήραν) τα εχέγγυα της δικής σας πρόχειρης και ανεξέλεγκτης πολιτικής για τους πρόσφυγες;
Ναι το έκαναν αυτοί που σήμερα τους χαρακτηρίζεται …ότι έχουν μένος εναντίον τους και δεν ήταν πουθενάκηδες σαν κάποιους άλλους!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα