Α2 μπάσκετ ανδρών: Οριστικά χωρίς ξένους καλαθοσφαιριστές θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα

Οριστικά χωρίς ξένους θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε.

Πρόκειται για κάτι που είχε καταγραφεί στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από τις 14 Ιουλίου, η οποία έκανε λόγο για συμφωνία των σωματείων, αλλά οριστικοποιήθηκε μόλις χθες. Επί του θέματος ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή, ως «μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές» και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με την ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα το αίτημα του Συνδέσμου για μείωση των ξένων στην Α1.
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ με τίτλο «κάποιοι μας ακούν…» έχει ως εξής:
«Ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, υλοποιήθηκε, σύμφωνα με την προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.
Η διεξαγωγή πρωταθλήματος με την παρουσία μόνον Ελλήνων παικτών είναι γεγονός. Οι συνεχείς επαφές με την ΕΟΚ απέδωσαν καρπούς και υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στον ΠΣΑΚ.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναδειχθούν περισσότεροι Έλληνες καλαθοσφαιριστές και ταυτόχρονα να κάνει το ελληνικό μπάσκετ βήματα προόδου.
Αντίθετα με την ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ δεν έκανε – τουλάχιστον μέχρι τώρα – δεκτό το αίτημά μας για μείωση των ξένων στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ!».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα