Ημέρες ντροπής για τον Α.Ο.Κ. και στον αέρα είναι όλες οι δεσμεύσεις του Αλέκου

Η ΕΕΑ απέρριψε την προηγούμενη Δευτέρα το αίτημα ανάκλησης που κατέθεσε η ΠΑΕ Καβάλα η οποία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη νέα SL2, «βυθίζοντας» στην απογοήτευση την ποδοσφαιρική «οικογένεια» του Α.Ο.Κ. και βέβαια ολόκληρη της ποδοσφαιρική κοινωνία της Καβάλας.

Εκτός Super League 2 μένει, όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η ομάδα της Καβάλας μιας και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε τη Δευτέρα το αίτημα ανάκλησης της αρχικής απόφασης για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στις αρχές Αυγούστου χωρίς βέβαια να κάνει γνωστό το αιτιολογικό της απόφασης που πήρε. Κατά συνέπεια λοιπόν, ι Α.Ο.Κ. που κατέθεσε νέο φάκελο με βάση το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Άλεξ Χαντιτάγκι, πήρε ξανά αρνητική απάντηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την SL2. Να τονίσουμε την ίδια ώρα ότι στην περίπτωση που δεν έρθουν τα πάνω κάτω και δεν υπάρξει κάποια ανατρεπτική τροπή στο όλο θέμα τότε ο Α.Ο.Κ. που οδεύει στην Γ’ Εθνική, θα περάσει στα χέρια του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ., το οποίο θα σηκώσει όλο το οικονομικό βάρος να τρέξει την ομάδα τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Είναι γεγονός πάντως ότι ο Α.Ο.Κ. διανύει ημέρες ντροπής, ημέρες ευτελισμού και ο τεράστιος αγώνας που καταβλήθηκε την περυσινή περίοδο, από τη διοίκηση της ομάδας, τους μετόχους της ομάδας και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό δυναμικό, που συνοδεύτηκε με την μεγάλη άνοδο στην Super League 2, «τινάζεται στον αέρα. Κι αυτό διότι ο φάκελος που κατατέθηκε από την πλευρά του φερόμενου επενδυτή Alexander Haditaghi, αποδείχθηκε ελλιπής και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε το αίτημα ανάκλησης της αρχικής απόφασης για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής. Μετά από όλα αυτά, ο κάθε ένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και πρώτος από όλους ο φερόμενος επενδυτής Alexander Haditaghi. Βέβαια την ίδια ώρα θα πρέπει να τονίσουμε ότι ελάχιστες είναι οι φωνές αντίδρασης είναι ελάχιστες για το κατάντημα της ομάδας ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι, Ερασιτέχνης Α.Ο.Κ., Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας και «Γαλάζιοι Αργοναύτες» μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει θέση και δεν έχουν κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει τα εξής:

-«Αίτηση της ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965 περί ανάκλησης της από 03.08.21 απόφασης της Επιτροπής.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την αίτηση.

Alexander Haditaghi:

«Θα πολεμήσω αυτή

την άδικη απόφαση»

Με δήλωση του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο φερόμενος ως επενδυτής της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα 1965, Ιρανοκαναδός Alexander Haditaghi, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕΑ, αναφέρει ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι άδικη και πολιτικά κατευθυνόμενη ενώ αναφέρει πως θα «πολεμήσει» αυτή την απόφασή νομικά.

Η γραπτή δήλωση

του Alexander Haditaghi

-«Γνωρίζω την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικά με την αίτηση της Καβάλας να παίξει στην Superleague 2. Η απόφαση της Επιτροπής είναι νομικά και ηθικά λανθασμένη. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή είναι μια απόφαση με πολιτικό κίνητρο όπου μια αθώα πόλη τιμωρείται.

Κατά την σύντομη παραμονή μου στην Ελλάδα και την ενασχόληση μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο, κατάλαβα πόσο πολύ η πολιτική, οι διεφθαρμένες και σκοτεινές δυνάμεις παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Η απόφαση της Επιτροπής και του προέδρου Νικολάου Τζουλάκη επικυρώνει και ωφελεί τα προηγούμενα διοικητικά λάθη και ενεργεί και εξυπηρετεί μόνο λίγους ισχυρούς ανθρώπους στην Ελλάδα που δεν θέλουν η Καβάλα να έχει ποδοσφαιρική ομάδα. Επίσης τιμωρεί δεκάδες χιλιάδες Καβαλιώτης χωρίς λόγο.

Εκ μέρους των ανθρώπων της Καβάλας θα πολεμήσω αυτή την άδικη απόφαση στα νομικά δικαστήρια. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την απόφαση που αξίζει αυτή η πόλη και η ποδοσφαιρική ομάδα».

Πέτρος Πετρόπουλος:

«Είναι μια μέρα ντροπής

για τον Α,Ο,Κ,»

Η ΕΕΑ δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην Καβάλα και δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην υπό διαμόρφωση νέα κατηγορία του πρωταθλήματος της Super League 2. Ο πρώην υπεύθυνος τύπου της ΠΑΕ Καβάλα, Πέτρος Πετρόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις συνθήκες που επικρατούν στο σύλλογο και τόνισε ότι είναι στο χείλος του γκρεμού.

«Η ΕΕΑ επανεξέτασε το φάκελο και απέρριψε το αίτημα της Καβάλας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Δεν επικαλείται τους λόγους, όμως. Για τους ανθρώπους της Καβάλας ήταν επακόλουθο των όσων είχαν προηγηθεί. Δεν έχει τηρηθεί καμία υπόσχεση με εξαίρεση την εγγυητική. Υπάρχει μια αδράνεια και η στασιμότητα κυριαρχεί σε πολλά θέματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χρήματα, το μετοχικό κεφάλαιο που είχε υποσχεθεί δηλαδή, δεν έχουν μπει. Υπάρχει αδράνεια και σε αγωνιστικό επίπεδο. Ήρθε ο Σάκης Παπαβασιλείου για προπονητής αλλά μεταγραφές δεν έχουν γίνει. Οι προπονήσεις γίνονται με 13 παίκτες, εκ των οποίων δύο είναι επαγγελματίες μόνο. Το σημαντικό είναι ότι δεν μπορεί να γίνει καμία μεταγραφή αν δεν μπει η μεταγραφή του Δεληκάρη. Η ομάδα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Είναι τοπίο καταστροφικό. Είναι μια μέρα ντροπής για την ομάδα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ομάδα θα πάει στη Γ Εθνική και μετά θα περάσει στον Ερασιτέχνη. Η ομάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Δεν ξέρει κανένας ποιο είναι το παρόν και το μέλλον της ομάδας».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα