Κρύβει την αλήθεια η ΔΕΥΑΚ με το χρέος της στην ΔΕΗ

Please select a featured image for your post

Χθες έγινε η Περιφερειακή συνδιάσκεψη των Δ.Ε.Υ.Α. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα με θέμα “Το ρεύμα απειλεί το νερό!”
@ Μάλιστα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του δήμου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης στην ομιλία είπε. «Δηλώσαμε από την αρχή ότι αρνούμαστε να μετακυλήσουμε την αύξηση του ενεργειακού κόστους στους πολίτες, οι οποίοι είναι ήδη φορτωμένοι με πολλά οικονομικά βάρη. Ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση από την Κυβέρνηση, γιατί οι ΔΕΥΑ κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν πρέπει απλώς να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά να καταργηθεί, τουλάχιστον για τις ΔΕΥΑ».
@ “Την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΕΥΑ Καβάλας εξέθεσε το επιστημονικό στέλεχος της επιχείρησης Γιώργος Δάλλας, ο οποίος, στα στοιχεία που παρέθεσε φάνηκε η τεράστια διαφορά κόστους ενέργειας, καθώς τον Ιανουάριο του 2020 και του 2021 ήταν 154.000 και 163.986 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τον ίδιο μήνα του 2022 αυξήθηκε στα 300.877 ευρώ. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις ΔΕΥΑ. Ο κ. Δάλλας αναφέρθηκε και στα μέτρα που λαμβάνει η ΔΕΥΑΚ για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος”.
@ Δεν με ενδιαφέρουν οι άλλες ΔΕΥΑ αλλά εγώ θα μιλήσω για την ΔΕΥΑ Καβάλας και με αφορμή τα στοιχεία που έδωσε το επιστημονικό στέλεχος της επιχείρησης ο Γιώργος Δάλλας θα ρωτήσω πώς γίνεται με μια διαφορά κατά 137.000 ευρώ προς τα πάνω η επιχείρηση νερού της Καβάλας να κινδυνεύει και να αρνείται να πληρώσει την ΔΕΗ; Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει το χρέος της στα 2 εκ. Ευρώ άγνωστο σε πόσους μήνες; Άρα έχει να πληρώσει μάλλον το ρεύματα πάνω από 8 δίμηνα όταν πριν από τον Ιανουάριο δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση.
@ Επίσης από τις 500.000 ευρώ που εισπράττει η επιχείρηση από τα 2 ευρώ που έχει βάλει ο Χρόνης από την πρώτη στιγμή που έγινε πρόεδρος αλλά και η συνειδητή επιλογή των αναθέσεων που στερούν το κέρδος από τις εκπτώσεις από την ΔΕΥΑ δεν δικαιολογούν να μη μπορεί η επιχείρηση να καλύψει την αύξηση που λένε τα στελέχη της ότι έχει.
@ Φυσικά δεν είναι ευχάριστο να πληρώνει κανείς αλλά δεν γίνεται τέτοια επιχείρηση που διαχειρίζεται μονοπωλιακά το νερό και μη πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα και να καλείται να πληρώσει εκατοντάδες ευρώ σε αναδρομικά που δεν δικαιούνται οι εργαζόμενοι της ενώ παράλληλα να ζητά να στηριχθεί από την κυβέρνηση.
@ Αλλά βρήκαν τώρα όλες οι ΔΕΥΑ της περιφέρειας και της Ελλάδας την ευκαιρία να πάρουν χρήματα για να καλύψουν τις τρύπες που έχουν ανοίξει από τον ανορθόδοξο τρόπο που τις διαχειρίζονται και τώρα τους φταίει όχι δεν είναι πρόβλημα αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο θέλουν να το παρουσιάσουν ή αύξηση του ρεύματος.
@ Αν ενδώσει η κυβέρνηση τότε μάλλον δεν θα ξέρει τι της γίνεται.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα