Δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα ο δημοτικός σταθμός που θέλει ο Μουριάδης να ρίξει 100.000 ευρώ!

Στην αρχή της θητείας του Μουριάδη ήταν δύσκολο να πεισθούν κάποιοι ότι αυτός ο μειλίχιος κυριούλης μπορεί να έκρυβε τόσο αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που είναι χαρακτηρίστηκα ανθρώπων που δεν έχουν πολιτικά κατασταλάξει τι θέλουν να κάνουν. Πέρασαν 28 μήνες και οι πολίτες βλέπουν το μεγάλο λάθος που έκαναν για ακόμη μια φορά να φέρουν στην διοίκηση του δήμου μετά τον Σιμιστή ένα άλλον αστό που δεν γνωρίζει ούτε να συμπεριφέρεται αλλά ούτε και να δουλεύει.
@ Πλέον τις γκρίνιες του κόσμου τις ακούω καθημερινά όλο και από περισσότερους που δεν βλέπουν ούτε να εκσυγχρονίζεται ο δήμος αλλά και να αναβιώνουν και όλες εκείνες οι κακές πολιτικές συμπεριφορές του παρελθόντος.
@ Τώρα μετά από 28 μήνες θυμήθηκε ο Μουριάδης να επαναλειτουργήσει το «δημοτικό ραδιόφωνο» που έχει χάσει την οποιαδήποτε νομιμοποίηση του εδώ και πολλά χρόνια. Εγώ δεν έχω πρόβλημα αν θα λειτουργήσει. Δημοκρατία έχουμε και κανείς δεν μπορεί να κρατά τους ακροατές φυλακισμένους στην συχνότητα του. Όμως δεν ανέχομαι να δαπανηθούν όπως ακούγεται 100.000 ευρώ για την λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού που δεν έχει άδεια λειτουργίας για να στεγάσει τα ορφανά της δημοσιογραφίας προκειμένου να προπαγανδίσουν το ανύπαρκτο έργο του Μουριάδη.
@ Το 2018 με εντολή της τότε δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα προς την Νατάσα Ιωσηφίδου η οποία γνωμοδότησε για την επαναλειτουργία του «δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού» κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα.
«Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα νομοθετήματα , θεωρητικά, είναι δυνατή η λειτουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού μόνο μέσω δημοτικής επιχείρησης ειδικού σκοπού μετά από απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας .
Όμως μετά από την έναρξη του Ν. 3852/2010, ουσιαστικά ,δεν είναι δυνατή η σύσταση και λειτουργία δημοτικής επιχείρησης με αυτό το αντικείμενο, καθώς ο δήμος Καβάλας α) την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Νόμου, ήτοι την 1-1-2011, δεν διέθετε τέτοια δημοτική επιχείρηση σε λειτουργία β) διαθέτει ήδη μια δημοτική κοινωφελή επιχείρηση (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ) και γ) η σύσταση μιας τέτοιας δημοτικής επιχείρησης δεν ανήκει στις εξαιρέσεις των άρθρων 182 και 183 του Ν 4355/2018
Η μόνη δυνατότητα για την σύσταση δημοτικής επιχείρησης ραδιοφώνου είναι η λύση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ βάσει του άρθρου 262 Ν. 3463/2006!!!
Επιπλέον είναι αδύνατη η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού εντός της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καθώς α) ο Νόμος απαιτεί την σύσταση δημοτικής επιχείρησης ειδικού σκοπού και β) η λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού δεν ανήκει στους σκοπούς που αναφέρονται στο καταστατικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως αδύνατο, να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη (ιδιαίτερα σε περίπτωση προσφυγής δημότη ή ιδιωτικής ραδιοφωνικής επιχείρησης) η τροποποίηση του καταστατικού με την προσθήκη στους σκοπούς της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ την λειτουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα