Μάκης Παπαδόπουλος Πρέπει να ελεγχθεί αν λειτούργησε σαν “ντήλερ”» ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Προμούσας

Βλέπω δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της “αλλοίωσης απόφασης” της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας για το λογισμικό τέλους ακίνητης περιουσίας που δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και “παχυλή” αμοιβή 37.500 ευρώ από Μουριάδη – Προμούσα σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Την υπόθεση έβγαλε στη δημοσιότητα ο Μάκης Παπαδόπουλος με προ ημερήσιας ερωτήματα που έθεσε στον αντιδήμαρχο οικονομικών. Αποκάλυψε ότι με ευθύνη Μουριάδη και Προμούσα, μπήκε ξαφνικά στην τελική σύμβαση ένας πολύ περίεργος όρος που φωτογραφίζει την “παράδοση” όλων των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου στη συγκεκριμένη εταιρεία!

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε επίσης ότι ο Προμούσας συμμετείχε πρόσφατα σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε η ίδια εταιρεία, στην οποία κλήθηκε ως ομιλητής για να παρουσιάσει την εμπειρία του από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του λογισμικού. Το ερώτημα εύλογο: στις αρχές Νοέμβρη άρχισε να το χρησιμοποιεί ο δήμος, πότε πρόλαβε να βγάλει και συμπεράσματα;

Το πιο ωραίο δεν είναι αυτό. Το πιο ωραίο που αποκάλυψε ο Μάκης Παπαδόπουλος στην πρωϊνή ενημερωτική μας εκπομπή στο SEVEN NEW είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο ίδιος, ο Προμούσας παραδέχτηκε ότι την απόφαση για τη συνεργασία δήμου Καβάλας και εταιρείας την πήρε και την προώθησε ο ίδιος μόλις ανέλαβε τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών τον περασμένο Μάρτιο! Και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη του Μουριάδη! Από ότι φαίνεται δηλαδή η απόφαση για τη συνεργασία του δήμου Καβάλας με τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι κεντρική πολιτική απόφαση της διοίκησης Μουριάδη.

Και εύλογα αναρωτιέται ο Μάκης Παπαδόπουλος: «Για ποιον λόγο ο κ. Προμούσας είχε τέτοιον καημό να συνεργαστεί ο δήμος με τη συγκεκριμένη εταιρεία; Και μάλιστα από τότε που πρωτοανέλαβε τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών; Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε και να ελέγξουμε τον κ. Προμούσα αν από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών λειτούργησε σαν “ντήλερ”; Γιατί δεν προχώρησε σε μία δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για να μαζέψει προτάσεις και από άλλες εταιρείες; Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε και να ελέγξουμε αν υπάρχει προσπάθεια να προωθηθούν συγκεκριμένες εταιρείες και συγκεκριμένα συμφέροντα στις υπηρεσίες του Δήμου, που αύριο-μεθαύριο θα τα πληρώσει ο Καβαλιώτης με ένα μεγάλο κόστος;».

Και συνεχίζει τις κατραπακιές ο Μάκης Παπαδόπουλος: «Πώς λοιπόν έρχεται ο κ. Προμούσας στο δημοτικό συμβούλιο και παριστάνει τον ανήξερο, ενώ δημόσια (αλλά εκτός Καβάλας) έχει ομολογήσει τη σχέση του με τη συγκεκριμένη εταιρεία ήδη από τον Μάρτιο; Ο ίδιος το παραδέχτηκε, δεν το βγάζω από το κεφάλι μου. Δεν είναι αυτό παραπλάνηση και εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτών; Όπως και να ‘χει εμείς οφείλουμε να διερευνήσουμε την υπόθεση. Η ιστορία αυτή δεν σταματά εδώ».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα