Οι αποκαλύψεις για το λογισμικό είναι ραγδαίες και η διοίκηση σιωπά ένοχα

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχε πολλά θέματα που έδειξαν ότι η διοίκηση Θόδωρου Μουριάδη ή δεν ξέρει τι της γίνεται ή ξέρει και προσπάθησε να ξεφύγει από τα σχοινιά που την στρίμωξε η αντιπολίτευση.
@ Όμως κατ΄ εμέ την μεγαλύτερη αίσθηση ακόμη και από τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη μου έκανε η αποκάλυψη του Μάκη Παπαδόπουλου με τα στοιχεία που κατέθεσε για το περίφημο λογισμικό που έφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Προμούσας από εταιρεία της Θεσσαλονίκης.
@ Ο Μάκης Παπαδόπουλος λοιπόν αποκάλυψε χθες ότι ούτε στην αρχική μελέτη, ούτε στην απόφαση που πήρε η οικονομική επιτροπή, ούτε στην πρόταση της γνωμοδοτικής επιτροπής υπάρχει το άρθρο 1 το οποίο εμφανίζεται, για πρώτη φορά από την αρχή της διαδικασίας, στην σελίδα 9 της σύμβασης. Είναι ένα άρθρο (ένας όρος) ο οποίος προστίθεται εντελώς αυθαίρετα και παράτυπα εκ των υστέρων στην υπογραφείσα σύμβαση.
Σε όλες της φάσεις αυτό που εμφανίζεται είναι η μίσθωση Λογισμικού για την «Διαχείριση ανταποδοτικών χρεώσεων ακινήτων». Τίποτε άλλο.
@ Και τι λέει λοιπόν το περίφημο άρθρο ένα που θα μπει για καλά στον δημόσιο διάλογο διότι θα έχει και συνέχεια αυτή η ιστορία;
@ Αντικείμενο των υπηρεσιών «Το αντικείμενο της παρούσης είναι η δαπάνη υπηρεσιών με τίτλο: «ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – OPEN1 PROPERTY (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄ αριθ. 25000/2021 μελέτη του Τμήματος Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών. «Επίσης η ανάδοχος εταιρεία στα πλαίσια λειτουργίας του παραπάνω προγράμματος μας διαθέτει τις παρακάτω εφαρμογές καθώς και τις σχετικές υπηρεσίες για δοκιμαστική χρήση τους: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ, ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ, ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (σύμφωνα με την Οικονομική Προσφορά της εταιρείας O. T. S. – OPEN TECHNOLOGY SERVICES – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ).
@ Ενώ λοιπόν αρχικά ο κ. Προμούσα άνοιξε τον δρόμο για την ενοικίαση του λογισμικού για 2 μήνες χωρίς ακόμη να μπορεί να το δουλέψει φρόντισε να εντάξει εκ των υστέρων χωρίς να γνωρίζει η επιτροπή το άρθρο 1 και με αυτή την παράγραφο να κατοχυρώσει μελλοντικά την συγκεκριμένη εταιρεία που το νοικιάζει και έτσι να καταργήσει κάτι που έχει και δουλεύει για να κάνει δαπάνες εντάσσοντας και όλα τα συστήματα του δήμου μέσα στις νέες αγορές των 250.000 ευρώ.
@ Αν αυτή δεν είναι μια περίπτωση με την οποία πρέπει να ασχοληθεί η εισαγγελία και το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης τότε ποια είναι; Όμως κρατηθείτε η ιστορία θα έχει και συνέχεια.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα