Ολομέτωπη επίθεση Μάκη Παπαδόπουλου στην Γιάννη Προμούσα Τι σχέση έχετε με την εταιρεία που έλαβε την ανάθεση για το λογισμικό του ΤΑΠ;

«Μήπως σκοπεύετε να παραδώσετε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου στη συγκεκριμένη εταιρεία;», του είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Με περαστικά στον Σωτήρη Δεληκάρη, που είχε εγχειριστεί χθες στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με τον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη που ήθελε να τονίσει ότι «μερικοί που το παίζουν πολύ άνδρες καταπιέζουν τις γυναίκες»!

Ο κύριος Μουριάδης ανέφερε για την επίσκεψή του στην Αθήνα με την κυρία Θυσιάδου που πήγαν και είδαν τον Καβαλιώτη κύριο Δημητριάδη, αλλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα.

Τέλος ανέφερε ότι στην Πλατεία Καπνεργάτη όλα έχουν τελειώσει και από την αρχή του 2022, θα ξεκινήσουν εργασίες. Επίσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που βοήθησε να πάρει άδεια το δημοτικό γήπεδο Ανθή Καραγιάννη, αλλά δεν είπε για τι πράγμα βοήθησε!

Η πρώην δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε να μάθει τι ακριβώς συζήτησε ο δήμαρχος στην Αθήνα και ζήτησε να της εξηγήσει τι σημαίνει ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια για τον Καπνεργάτη;

Ο δήμαρχος δεν απάντησε ξεκάθαρα, και είπε ότι θα αναφερθεί εκ καιρώ για τα θέματα, αν και η ΕΤΑΔ ανέφερε ότι επιμένει στην συμφωνία με ανταπόδοση για την παραχώρηση της Ακτής Καλαμίτσας!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Με μια κίνηση ματ ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Προμούσα του έκανε την εξής ερώτηση: «στις 28 Σεπτεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή έλαβε την απόφαση 411/2021 σχετικά με τη μίσθωση του λογισμικού για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (τις περιβόητες 37.000 ευρώ για ενοικίαση προγράμματος).

Η Πρόσκληση Όρων που εγκρίθηκε με τη συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε ΑΥΣΤΗΡΑ τη μίσθωση λογισμικού για τη διαχείριση τελών καθαριότητας, φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων και τέλους ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με το Άρθρο 1 της Πρόσκλησης Όρων που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή.

Έναν μήνα μετά περίπου, στις 25 Οκτωβρίου, διαβάζουμε ξαφνικά στο άρθρο 1 της Σύμβασης που υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας,

έναν έξτρα όρο στη σύμβαση που δεν είχε την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής,

ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα διαθέσει επιπλέον στον Δήμο για δοκιμαστική χρήση τις παρακάτω εφαρμογές:

Ολοκληρωμένη οικονομική διαχείριση, μισθοδοσία – διαχείριση προσωπικού, κλήσεις κοκ, διαχείριση κοιμητηρίου, εισφορά γης σε χρήμα, άδειες καταστημάτων, και όλα αυτά σύμφωνα με μία οικονομική προσφορά από τη συγκεκριμένη εταιρεία που δεν την είδαμε ποτέ.

Τα ερωτήματα προς τον αντιδήμαρχο Οικονομικών είναι τα εξής:

– Πώς ξαφνικά μπήκε αυτός ο όρος στη σύμβαση, από τη στιγμή που ούτε συζητήθηκε ούτε εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή;

– Πότε υπέβαλε την προσφορά αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία και γιατί την κρύψατε από την Οικονομική Επιτροπή;

– Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίσατε στην εφαρμογή του υφιστάμενου λογισμικού που χρησιμοποιείται για μισθοδοσία – κλήσεις παράνομης στάθμευσης – διαχείριση κοιμητηρίων – εισφορά γης σε χρήμα – άδειες καταστημάτων και θέλετε να το αλλάξετε;

Γιατί δεν μας υποβάλατε ποτέ γραπτώς τα προβλήματα αυτά, εφόσον υπάρχουν;

– Ποια είναι η σχέση σας με τη συγκεκριμένη εταιρεία που έλαβε την ανάθεση για το λογισμικό του τέλους ακίνητης περιουσίας;

– Πότε και πώς την βρήκατε και την ξεχωρίσατε ανάμεσα σε άλλες εταιρείες;

– Μήπως σκοπεύετε να παραδώσετε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές του Δήμου στη συγκεκριμένη εταιρεία;».

Οι άλλες ερωτήσεις

Ο Βαγγέλης Παππάς δήλωσε θιασώτης της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Καβάλας, είπε στην ερώτησή του και πέταξε την μπάλα στην κερκίδα μιλώντας για το ασανσέρ στην Παναγία.

Ο Άρης Βέρρος ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει προ ημερησίας ερωτήσεις μια και επιμένει στην στάση αυτή.

Ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στο ότι ζητά λύσεις από τον δήμαρχο επ’ ωφελεία του λαού, των εργαζομένων κ.λ.π.!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Πεφάνη για την τακτική που ακολουθεί και φυσικά ανέφερε απευθυνόμενος στον δήμαρχο, ότι πως είναι δυνατόν να θεωρεί ότι η παραχώρηση της Ακτής Καλαμίτσας με όφελος 50-50% είναι η εντολή που σας έδωσε το δημοτικό συμβούλιο και οι επικεφαλής.

Για το θέμα τοι οικοπέδου στο Αντλιοστάσιο των Αμισιανών και αν έχει δηλωθεί αν και έδωσαν πάσα στο να εξηγήσει ο Απόστολος Χρόνης, ακόμη περιμένει μια απάντηση.

Τόνισε ότι για το θέμα των κτημάτων του Δήμου, και στα όσα είπε ο πρώην δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης, το θέμα αυτό είναι στον αέρα και αν τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου είναι κάτι δευτερεύον για την δημοτική αρχή.

Για τον ΑΟΚ και τις ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη ο κύριος Ξανθόπουλος ανέφερε σχετικά με τις δηλώσεις του Ιρανοκαναδού, ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον δήμο ότι θα γίνουν εργασίες στο δημοτικό γήπεδο και αν έχει συμφωνήσει ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης σε κάτι τέτοιο με τον επενδυτή;

Ρώτησε ακόμη τον κύριο Μουριάδη αν θέλει να δώσει στο σώμα πληροφορίες σχετικά με τον επενδυτή όπως ανέφερε στην επιστολή προς τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και την επιχειρηματική του επιφάνεια.

Ως εδώ ο εμπαιγμός σχετικά με την εικόνα που δείχνει η ομάδα του ΑΟΚ και το πώς συμπεριφέρεται η Πολιτεία στην ομάδα αυτή, ανέφερε ο Κώστας Κουνάκος.

Μάλιστα έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο που παραχωρεί στην ομάδα το γήπεδο και ζήτησε να γίνει κήρυκας του σωστού Ποδοσφαίρου κάνοντας καταγγελίες στην Κυβέρνηση!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα