Το σκάνδαλο με το λογισμικό οδηγείται στην δικαιοσύνη;

Σήμερα θα σας έχω νέα στοιχεία για την υπόθεση του λογισμικού που θέλει να πάρει ο δήμος με ανάθεση για να το λειτουργήσει για ένα μήνα στην πρωινή μου εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Seven New 94,4». Τα νέα στοιχεία είναι συνέχεια της καταγγελίας που έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφορούσε τη σύμβαση που υπέγραψε ο Θόδωρος Μουριάδης με εταιρεία λογισμικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης που άλλο κείμενο ψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή και άλλο ανέβηκε ως σύμβαση με την προσθήκη ενός σημαντικού άρθρου στο ΚΜΔΗΣ.
@ Όπως ανέφερε ο Μάκης Παπαδόπουλος αλλά και σύμφωνα και με δικές μου πληροφορίες κάποιος αλλοίωσε το αρχικό κείμενο της σύμβαση και αυτό δεν μπορεί να έγινε από μόνο του παρά με εντολή είτε από τον δήμαρχο είτε από τον αντιδήμαρχο οικονομικών Γιάννη Προμούσα είτε από κοινού. Η εντολή προφανώς δόθηκε στο τμήμα προμηθειών και εδώ υπάρχει θέμα ποιος υπηρεσιακός παράγοντας ανέλαβε να προσθέσει το συγκεκριμένο άρθρο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για την αγορά ή την ενοικίαση και άλλων προγραμμάτων που με πρόχειρους υπολογισμούς μου αγγίζει τις 250.000 ευρώ.
@ Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι υπήρξε μια συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με προφανή σκοπό να σαλαμοποιήσουν όλο αυτό το έργο προκειμένου να μη το βγάλουν σε μειοδοτικό διαγωνισμό αλλά να το δώσουν με πολλές αναθέσεις.
@ Το γιατί το αφήνω στην δική σας φαντασία. Όμως το θέμα είναι ότι αυτό το λογισμικό λειτουργεί στον δήμο εδώ και δεκαετίες με τις απαραίτητες κάθε φορά αναβαθμίσεις και τώρα ο αντιδήμαρχος Γιάννης Προμούσας το βρήκε απαρχειομένο.
Να συμφωνήσω μαζί του. Όμως άφησαν με την προσθήκη του άρθρου στη σύμβαση ενοικίαση με την εταιρεία της Θεσσαλονίκης να φανεί η πρόθεση τους όχι να αλλάξουν το λογισμικό γιατί δεν τους κάνει αυτό που έχουν αλλά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα νέο έργο με ανάθεση.
@ Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει και την δικαιοσύνη αφού αυτοί που θίγονται δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν προς κρίση οι πράξεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου του μόνο αλλά και όσων υπηρεσιακών παραγόντων είχαν συμμετοχή στην αλλοίωση της σύμβασης. Και οι δύο πρώτοι μπορεί να υποστούν πολιτική φθορά και πιθανόν κάποια καταδίκη στο δικαστήριο αλλά οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα χάσουν την δουλειά τους.
@ Η παραπάνω περίπτωση είναι η δεύτερη μετά από την αγορά λογισμικού από την ΔΕΥΑΚ από εταιρεία της Ξάνθης που τελικά το κοστολόγησε και το παρείχε για φορολογικούς λόγους οφ σορ με έδρα την Κύπρο.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα