Τσανάκα και Παπαδόπουλος πάνε να πάρουν τον δήμο στα χέρια τους

Ο νόμος είναι δημιούργημα του Σύριζα και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Τον έκαναν στα μέτρα του γιατί ήθελαν με τις μειοψηφίες να ελέγξουν τις εκλεγμένες δημοτικές διοικήσεις. Έτσι έφτιαξαν τον «Κλεισθένη» ο οποίος από το ξεκίνημα του στους δήμους που δεν υπάρχουν πλειοψηφίες από την πρώτη Κυριακή να εμφανίζει καινούργια δεδομένα άγνωστα μέχρι τώρα. Αλλά πολύ σοβαρά για την λειτουργία μια διοίκησης.
@ Ο δήμος Καβάλας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου εκλέχθηκε δήμαρχος ο Θόδωρος Μουριάδης αλλά δεν θα έχει την πλειοψηφία στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Πλειοψηφία μπορούν να δημιουργήσουν η Δήμητρα Τσανάκα με τους δώδεκα δημοτικούς συμβούλους της με τον Μάκη Παπαδόπουλο που εξέλεξε εννέα δημοτικούς συμβούλους μαζί με τον ίδιο φυσικά. Και οι δύο μαζί μπορούν να πιάσουν το πλειοψηφικό αριθμό των 21 συμβούλων που χρειάζονται για να παίρνονται οι όποιες αποφάσεις.
@ Ο αυριανός δήμαρχος φυσικά μπορεί και αυτός μαζί με τον Μάκη Παπαδόπουλο η την Δήμητρα Τσανάκα να σχηματίσει την ομάδα της πλειοψηφίας όπως και με τους Βέρρο και Παππά μαζί όμως με ένα εκ των δύο που προανέφερα την Τσανάκα ή τον Παπαδόπουλο.
@ Αν λοιπόν η Δήμητρα Τσανάκα με τον Μάκη Παπαδόπουλο με τον οποίο συναντήθηκε προχθές το βράδυ στον «Λούσυ» έχουν βρει σημεία σύγκλισης των ομάδων τους στο δημοτικό συμβούλιο τότε σύμφωνα με τον νέο νόμο που δίνει την δυνατότητα στην πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο να ορίζει αυτή τα διοικητικά συμβούλια εξ΄ ολοκλήρου των νομικών προσώπων του δήμου τότε θα πάρουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο κομμάτι της διοίκησης του δήμου.
@ Τότε θα πρέπει ο δήμαρχος Μουριάδης να αποδεχθεί την πολιτική που θα χαράξουν οι δύο Τσανάκα και Παπαδόπουλος στο πνεύμα που θέλει ο «Κλεισθένης» εκτός αν δεν συμφωνήσει και γίνει από διοίκηση αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα