Ετοιμάζεται να ανακοινώσεις τι θα κάνει η ΔΕΥΑΚ για τις ρυθμίσεις και τις πληρωμές των λογαριασμών μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου

Στην ηλεκτρονική συνομιλία μου με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη. Είχα γράψει λοιπόν σε σχόλιο μου ότι « με έχουν μπερδέψει Μουριάδης και Χρόνης πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Σήμερα το πρωί μιλώντας ο δεύτερος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Seven New 94» είπε ότι το ταμείο της επιχείρησης ύδρευσης θα παραμείνει ανοιχτό. Χθες ο δήμαρχος εφαρμόζοντας την απόφαση του υπουργείου εσωτερικών ανακοίνωσε ότι « τα ταμεία των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Επιπλέον, σε πρώτη φάση, καθιερώνεται η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων σε ομάδες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ, χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο δημοτικό ταμείο». Και ερωτώ θα κλείσει το ταμείο της ΔΕΥΑΚ ή αυτό θα εξαιρεθεί;.
Αν συμβεί αυτό τότε πραγματικά θα είναι για πολλά γέλια η διοίκηση του δήμου αφού δεν γνωρίζει τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και τι ο δήμαρχος. Το μόνο που κάνουν είναι να μη μπορούν ούτε μια σωστή ενημέρωση να δώσουν»
@ « Κύριε Χλώρο» μου απαντά ο Θόδωρος Μουριάδης « επιτέλους διαβάστε σωστά και όχι μεροληπτικά. Άλλο το ταμείο του Δήμου και άλλο της ΔΕΥΑΚ. Καλή σας ανάρρωση.
@ Δεν το γνώριζα του έγραψα ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ταμείων. Όμως το θέμα δεν είναι αυτό αλλά αν πρέπει να είχατε αναφερθεί και στο ταμείο της ΔΕΥΑΚ. Εκτός κι΄ αν ανήκει σε κάποιον άλλο. Το ερώτημα μου όμως είναι δεν έπρεπε να έχετε ενημερώσει τους συμπολίτες σας τι θα γίνει στην περίπτωση που μέχρι τη λήξη των λογαριασμών τους δεν πληρωθούν εγκαίρως θα μπαίνουν οι τόκοι, θα τους κόβουν το νερό; Και κάτι ακόμη. Οι 100 δόσεις που μπορούν να γίνουν μέχρι 30 Μαρτίου θα πάρουν παράταση;
@ Θα σας γίνει ενημέρωση μου είπε ο δήμαρχος σε λίγες μέρες που θα γίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις.
@ Να είστε καλά. Όμως ακόμη δεν έχω εγώ τουλάχιστον μάθει παρά τις αναφορές μου στο θέμα τις τελευταίες μέρες ποια μέτρα έχουν παρθεί για τα πληρώματα των απορριμματοφόρων και με πιο τρόπο γίνεται η απολύμανση τους μετά το πέρας της εργασίας.
@ Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι γιατί χάνεται χρόνος. Τα πράγματα τρέχουν γρήγορα και αν δεν μάθουν όλοι πως πρέπει να συμπεριφερθούν τότε θα υπάρξουν ρήγματα στα μέτρα προστασίας.

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10