Η εκδίκηση του Παπακοσμά στον Μουριάδη…

@ Φυσικά δεν είναι από εκείνους που ξεχνάει ο Κώστας Παπακοσμάς την επίθεση που του έκανε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης για την κριτική του σχετικά με τα πλακάτ του Cosmopolis που τοποθετήθηκαν στην πεσμένη γέφυρα…
@ Με το που άνοιξε το πάρκινγκ της Ροδόπης ο Παπακοσμάς έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Αφορμή του σημειώματος η στάθμευση αυτοκινήτων στον Δημοτικό χώρο “Ροδόπη” από σήμερα και πάλι. Ιστορική αναδρομή στο σημείο αυτό και στον Δημοτικό Κήπο που είναι απέναντι .
Ο Κήπος μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1930 είχε την ονομασία “Πλατεία Στυλιανού Μαυρομιχάλη” .
O Μαυρομιχάλης ήταν στο υποπροξενείο της Καβάλας στην διάρκεια του Μακεδονικού αγώνα, προσέφερε πολλά για την δράση των Μακεδονομάχων αλλά κυρίως για την καλλιέργεια Ελληνικής συνείδησης στους κατοίκους της πόλης μας. Ήταν από τους απελευθερωτές της πόλης το 1913 με τον Στόλαρχο Κουντουριώτη και είχε για μικρό χρονικό διάστημα την Στρατιωτική και Πολιτική Διοίκηση της πόλης του Δεδέαγατς (Αλεξανδρούπολη) μετά από εντολή του Ναυάρχου Κουντουριώτη μια και ήταν εκ των επιτελών του Θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» .
Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ο Μαυρομιχάλης, το άφησε κληροδότημα για να σπουδάζουν οι νέοι της Καβάλας.
Πολλοί διακεκριμένοι Καβαλιώτες σπούδασαν με το κληροδότημα Μαυρομιχάλη που φέρει την ονομασία “Κληροδότημα Πόλεως της Καβάλας” (για την .. τύχη του κληροδοτήματος σήμερα θα σας γράψω προσεχώς..).
Η προτομή του είναι στο παρκάκι απέναντι από την “Μυροβόλο” και τοποθετήθηκε επί Δημαρχίας Ε. Ευαγγελίου». Ξύρισμα με κοφτερή λεπίδα…
@ Ακόμη ο πολιτικά φλύαρος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρόνης δεν έχει κλείσει τις τρύπες που άνοιξε η επιχείρηση του στην οδό Νοταρά. Όποιο και νάταν το πρόβλημα δεν μπορεί να μην έχει λυθεί μετά από τόσους μήνες. Άρα κάτι άλλο τρέχει και αυτό ίσως είναι ότι δεν υπάρχουν μάλλον τα υλικά.
@ Δεν είναι βέβαια η μόνη τρύπα που άνοιξε η ΔΕΥΑΚ αυτή της οδού Νοταρά. Υπάρχουν και άλλες που τις ανοίγουν άλλα δεν τις κλείνουν.
@ Ο δήμος ούτε 180 ευρώ δεν είχε για να πληρώσει τα μεταφορικά από την Γερμανία των υπολογιστών που έστειλε ο Ξώγνος. Ποιος τα πλήρωσε δεν ξέρω.
@ Στο κτήριο που είναι ιδιοκτησίας του δήμου το ρεύμα και τα τηλέφωνα τα πληρώνει η «δημωφέλεια». Γιατί;
@ Το ίδιο γίνεται και με το ναυτικό μουσείο. Νάνε καλά η «δημωφέλεια» αλλά έτσι όπως την μαδάει ο Μουριάδης δεν θα αφήσει ούτε ευρώ στο ταμείο.
@ Μια και βρίσκεται στην Καβάλα ο Ιρανοκαναδός δεν του προτείνουν να πάρει και το κτήριο του κάτω νοσοκομείου;

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα