Ως πότε; Φωνάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο θα κάνουν το σάκο του μποξ;

ΠΡΟΣ: ΠΟΕΔΗΝ
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

Μετά το πιο πρόσφατο – διότι είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται για το τελευταίο – περιστατικό βίας κατά ιατρού, εργαζόμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε γι’ ακόμη μια φορά τα φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας που ασκούνται σε βάρος του προσωπικού του Νοσοκομείου.

Το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δεν βρίσκεται καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο στη θέση του για να δέχεται τη βίαιη εκτόνωση της συναισθηματικής φόρτισης των ασθενών και συνοδών τους, αλλά για να υπηρετεί τους πολίτες και να σώζει ζωές μέσα στα πλαίσια των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Δεν ζητήσαμε ποτέ να μας πουν «ήρωες» αυτοί που έφεραν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το προσωπικό του στα όρια της κατάρρευσης ώστε να ξεμπερδεύουν με τις ευθύνες τους, όμως δεν θα δεχθούμε να γίνουμε και σάκοι του μποξ.

Από τη μία τα «ωραία λόγια» και τα δήθεν φιλικά χτυπήματα της πλάτης από εκείνους που οδηγούν ασθενείς και εργαζόμενους στα άκρα και από την άλλη οι γροθιές και οι λεκτικές επιθέσεις συνοδών και ασθενών που δεν αντιλαμβάνονται ούτε την ιερότητα του χώρου ενός νοσοκομείου, ούτε τις συνθήκες εργασίας μας.

Κι εμείς, ανάμεσα!

Ως πότε;

Καλούμε για μία ακόμη φορά τη Διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας να λάβει επιτέλους τα μέτρα εκείνα που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος καθώς και την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων σε αυτό.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα