Ο μόνος που έχει φέρει στα μέτρα του τον προεκλογικό αγώνα είναι Θόδωρος Μαρκόπουλος ο οποίος με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους που ανακοίνωσε για την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης ευνοείται αυτός και μόνο θα ευνοηθεί. Έχει σπάσει τις επαρχίες με διπλές υποψηφιότητες και κρατάει για τον εαυτό του την πρώτη επιλογή ώστε να κόψει και πρώτος το νήμα σε σταυρούς.
@ Ένα παράδειγμα ο Τοψίδης ανακοίνωσε από το Παγγαίο τον Κλειτσιώτη και την Αλεπίδου των οποίων η μεγάλη δύναμη βρίσκεται στον συγκεκριμένο δήμο, αλλά δεν θα κάνουν και πολλά πράγματα στις υπόλοιπες επαρχίες. Αντίθετα ο Μαρκόπουλος ο οποίος 4 χρόνια δούλεψε σε όλες τις επαρχίες θα πάρει από παντού και βλέπω να έχει διαφορά με αυτόν που θα έρθει δεύτερος από το ψηφοδέλτιο του Τοψίδη στην Καβάλα.
@ Αυτό που γνωρίζω από τις τελευταίες έρευνες που έχουν γίνει ο Χρίστος Μέτιος είναι ένα βήμα πριν από την επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή. Βέβαια τώρα με την ανακοίνωση υποψηφίων από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μένει να μετρηθεί πάλι ώστε να εδραιωθεί αυτό που έδειξαν οι πρώτες έρευνες για νίκη του Μέτιου από την πρώτη Κυριακή. Όμως και στην Δεύτερη Κυριακή αν θα πάει με τον Τοψίδη του δίνουν παράσταση νίκη πολύ μεγάλη.
@ Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο Θόδωρος Μουριάδης ομολόγησε ότι οι υποδομές του δήμου είναι “γερασμένες”. Θα συμφωνήσω, να και με κάτι με το οποίο συμφωνώ μαζί του, όμως από το 2006 μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει σημαντικά έργα συντήρησης σε όλα αυτά τα
έργα που άφησαν Αθανασιάδης και Εριφυλλίδης. Ο Σιμιτσής, η Τσανάκα αλλά και ο ίδιος ο Μουριάδης επαναπαύτηκαν με την λογική ότι αντέχουν και δεν χρειάζονται συντηρήσεις οι οποίες κοστίζουν. Όμως ο χρόνος διέψευσε αυτή τους την επιλογή και τώρα η Καβάλα θυμίζει σε υποδομές δήμο της δεκαετίας του
́60. Αντί λοιπόν να συμμαζέψουν τα οικονομικά του δήμου και οι τρεις τους Σιμιτσής, Τσανάκα και Μουριάδης αδιαφόρησαν κάνοντας ακριβώς το αντίθετο μεγιστοποιώντας τα έξοδα και ελαχιστοποιώντας τα έσοδα. Παραγωγή έργου μικρό με την δικαιολογία που εν μέρη είναι βάσιμη ότι η κεντρική διοίκηση
του κράτους δεν στέλνει τα ίδια χρήματα που έδινε επί εποχής Αθανασιάδη και γι ́ αυτό τα τεχνικά προγράμματα ήταν μόνο για πασαλείμματα. Ένας λογικός δήμαρχος μπροστά στις κεντρικές περικοπές θα προσπαθούσε να βρει χρήματα κάνοντας οικονομία σε όλους τους τομείς της λειτουργίας του δήμου.
Όμως είδαμε να γίνεται το αντίθετο να δαπανώνται τεράστια ποσά για το λεγόμενο πολιτισμό γιατί προσπαθούσαν μέσω αυτού να κερδίσουν ψηφοφόρους. Έτσι ο δήμος έμεινε πίσω και δεν ξέρω πώς θα μπορέσει να καλύψει αυτές τις ανάγκες που έχει σε υποδομές.