Θέλουν να περάσουν τα φυτοφάρμακα από τα Τενάγη των Φιλίππων στην θάλασσα της Καβάλας

Πυκνώνουν ολοένα οι φωνές αντίθεσης φορέων της Καβάλας στην προοπτική το έργο της στράγγισης των Τεναγών να οδηγήσει τα νερά στον κόλπο της Καβάλας. Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος ο οποίος έχει προγραμματίσει την πραγματοποίηση ειδικής ημερίδας τους επόμενους μήνες γύρω από αυτό το θέμα. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε τις τελευταίες μέρες η πραγματοποίηση μιας δοκιμαστικής γεώτρησης στην είσοδο του Παλιού διότι η προμελέτη του έργου προβλέπει ότι τα ύδατα θα οδηγηθούν στον κόλπο της Καβάλας μέσω του σημείου που βρίσκεται στην περιοχή του Αμερικάνου στο Παλιό.
Όπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο Νίκος Ξανθόπουλος «φανταστείτε αυτά τα νερά των Τεναγών, με τα φυτοφάρμακα και την Τύρφη να πέσουν στον κόλπο της Καβάλας, τι θα σημαίνει αυτό για το περιβάλλον αλλά και για τον τουρισμό».
Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος
Επί του θέματος τοποθετήθηκε χθες και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ότι «υπήρχε μια μελέτη που είχε ανατεθεί από το υπουργείο προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι στράγγισης των Τεναγών, η Περιφέρεια δεν έχει καμία εμπλοκή, το έδαφος των Τεναγών βουλιάζει χρόνο με τον χρόνο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλημυρίζει περισσότερο….. την εν λόγω μελέτη ανέλαβε με καθυστέρηση μια μελετητική κοινοπραξία γραφείων με την οποία συναντηθήκαμε και προκειμένου να προχωρήσουν στην μελέτη αποδέχθηκαν μια προμελέτη που υπήρχε και προέβλεπε την κατασκευή αγωγού προκειμένου να μεταφερθούν τα νερά των Τεναγών στον κόλπο της Καβάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμερικάνου στην είσοδο του Παλιού, εμείς τότε είχαμε κάνει ένα έγγραφο με το οποίο τους γνωστοποιούσαμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτή την μέθοδο ούτε πρόκειται να συμφωνήσουμε, απλώς αποδεχόμαστε την προμελέτη προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα στην κυρίως μελέτη, ο λόγος που είμαστε αντίθετοι είναι ότι αυτή η προοπτική είναι αντίθετη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ποτέ δεν ρίχνουμε νερά στη θάλασσα, ακόμη κι αν γινόταν θα έπρεπε να κατασκευασθεί ένας βιολογικός προκειμένου να ελέγχεται περί τους είδους των υδάτων αλλά και επειδή αυτά τα νερά χρειάζονται το καλοκαίρι για το πότισμα…….».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα