Αύριο η πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας, επιτέλους θα μάθουμε πόσοι αμείβονται από την υπηρεσία καθαριότητας;

Αύριο θα γίνει η συνεδρίαση της πρώτη δίμηνης λογοδοσίας του δήμου Καβάλας που προβλέπεται από τον νέο κανονισμό λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων για την τοπική αυτοδιοίκηση.
@ Στην αυριανή συνεδρίαση λογοδοσίας οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ήδη καταθέσεις όπως προβλέπεται τις ερωτήσεις τους οι οποίες έχουν να κάνουν με την λειτουργία του δήμου αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα και όχι μόνο.
@ Θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στις 6 η ώρα το απόγευμα της Τρίτη και θα είναι μικτή. Την πιο κρίσιμη ερώτηση χωρίς να υποτιμώ και τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου την κατέθεσε η παράταξη της Αναστασία Ιωσηφίδου “Ώρα Δημιουργίας”. Συγκεκριμένα αφορά το θέμα με τη μισθοδοτική και υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων που αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητος και ηλεκτροφωτισμού”.
@ Με την παραπάνω ερώτηση της Ιωσηφίδου θα μάθουμε επιτέλους πόσοι αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη και το πόσοι εργάζονται στην υπηρεσία της καθαριότητας και πόσοι σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Έτσι θα επιβεβαιωθεί ή όχι ο ισχυρισμός μου ότι από τα ανταποδοτικά αμείβονται πολλοί περισσότεροι κοντά στους 180 εργαζόμενους και από αυτούς εργάζονται μόνο οι 78 για την
καθαριότητα του δήμου ενώ οι υπόλοιποι “αγνοούντα”! Επίσης θα γίνει καθαρό αυτό που λέω ότι δεν θα πρέπει να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη αφού η υπηρεσία της καθαριότητας καλύπτεται από τα άτομα που αμείβονται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι Καβαλιώτες κάθε χρόνο. Επίσης θα γίνει
ξεκάθαρο ότι δεν χρειάζεται και η εμπλοκή των ιδιωτών στην αποκομιδή των σκουπιδιών που προϋπολογίσθηκε ότι θα κοστίσει για το 2024 1,5 εκ ευρώ για 5 μήνες.
@ Να συμπληρώσω ότι είναι να προσληφθούν άλλα 40 άτομα με οκτάμηνες συμβάσεις και αν γίνουν μετά τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί η καθαριότητα θα φτάσει στο τεράστιο αριθμό 220 εργαζόμενων.
@ Αυτό όμως που θα έχει επίσης ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε επιτέλους που εργάζονται όλοι αυτοί που μετακινήθηκαν από την καθαριότητα σε υπηρεσίες του δήμου και δεν είναι λίγοι αφού αγγίζουν τα 100 άτομα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν από τον δήμο για το κόστος της καθαριότητας πέρσι.
@ Συγκεκριμένα οι ερωτήσεις που έγιναν από τις άλλες παρατάξεις πλην της παράταξης “Ώρα για δημιουργία” για να απαντηθούν από την διοίκηση του δήμου είναι.
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 1. Ενημέρωση σχετικά με τη πρόοδο του έργου Ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.
 2. Προγραμματισμός έργων και ενεργειών για το κυκλοφοριακό ζήτημα για το έτος 2024.
 3. Προγραμματισμός ενεργειών περί συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ για τα ακίνητα της
  Καλαμίτσας και του ανοιχτού κολυμβητηρίου.
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
 4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ, (Διοικητική, Οικονομική,
  Τεχνολογική, Απώλειες, Υλοποίηση Έργων, Υδροδότηση, Διαμάχη (Δήμου Καβάλας με Δήμο
  Δοξάτου.
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
 5. Μονιμοποίηση 26 εργαζόμενων της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, 83 εργαζόμενων του Ν.Π.ΠΑΙΔΙΚΩΝ
  ΣΤΑΘΜΩΝ, 40 εργαζόμενων του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  ΩΔΕΙΟΥ.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα