Εμπορεύεται ο ΟΛΚ το νερό που παίρνει από την ΔΕΥΑΚ;

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Προμούσας είναι αυτός που θα πρέπει να αυξήσεις τα έσοδα προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει σε έργα που έχει ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για την ΔΕΥΑΚ η οποία το μόνο που κάνει είναι να δαπανά και μέχρι σήμερα δεν άκουσα ο πρόεδρος Χρόνης να έχει προσθέσει ούτε ένα ευρώ από μια νέα πηγή εκτός από το διευρώ με το οποίο μας χαρατσώνει κάθε δίμηνο.

@ Σήμερα λοιπόν τον ρωτώ αν η ΔΕΥΑΚ εισπράττει χρήματα από τον ΟΛΚ και πόσα από το νερό που δίνει στον οργανισμό για τα σκάφη που ελλιμενίζονται είτε μόνιμα είτε για μερικές μέρες.

@ Αν το κάθε σκάφος που ελλιμενίζεται πληρώνει το νερό που καταναλώνει ο ιδιοκτήτης του ή πληρώνει τον ΟΛΚ που συνολικά πληρώνει την ΔΕΥΑΚ;

@ Ο ΟΛΚ αν ισχύει το σενάριο ότι αυτός εισπράττει τα χρήματα από όσους χρησιμοποιούν τα συστήματα που υπάρχουν στο λιμάνι για να πάρουν νερό σε ποια τιμή το πουλάει και αν αυτό από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΔΕΥΑΚ επιτρέπεται να το κάνει όταν είναι γνωστό το νέρο είναι κοινωνικό αγαθό;

@ Αν λοιπόν δεν μπορεί ο ΟΛΚ να μεταπουλά το νερό που παίρνει από την ΔΕΥΑΚ τότε εδώ υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και χάνονται για το ταμείο της επιχείριση χρήματα τα οποία καρπώνεται ο οργανισμός λιμένος Καβάλας.

@ Δεν γνωρίζω αν καταλαβαίνουν τι ρωτώ σήμερα στην ΔΕΥΑΚ αλλά αν καταλαβαίνουν τότε θα πρέπει να αλλάξουν την πολιτική τους στο θέμα της διάθεσης του νερού αποκλειστικά στον ΟΛΚ και αυτός να το εμπορεύεται. Δεν επιτρέπεται αν συμβαίνει κάτι τέτοιο εκτός και αν γνωρίζουν ότι άλλα λέει ο νόμος.

@ Το ίδιο ρωτώ και στην διοίκηση του ΟΛΚ, τον νομικό και πρόεδρο του οργανισμού Γιώργο Φιλόσογλου να μου πει τι ακριβώς ισχύει όσοι παίρνουν νερό και που πρέπει να πληρώνουν.

@ Δεν το γνωρίζω, αλλά αν όπως ακούγεται έχουν δοθεί σε ιδιώτη να εισπράττει τα φύλαχτρα από τα σκάφη που ελλιμενίζονται και τα οποία τα έχει φτάσει στα ουράνια ρωτώ αν εισπράττει και τις καταναλώσει που γίνονται στο νερό;

@ Εκτός και αν ο ΟΛΚ δεν πληρώνεται για το νερό που παίρνουν τα σκάφη και τα δίνει από το δικό του το ταμείο, αυτό σίγουρα θα ήταν πολύ παράξενο.

@ Εγώ με κάθε ευκαιρία θα ρωτάω για το πότε θα λειτουργήσει η γεώτρηση στο χωριό Φίλιπποι όπως και πότε θα ξεκινήσει το έργο της τοποθέτησης των έξυπνων υδρομέτρων. Και τις δύο αυτές ερωτήσεις τις απευθύνω στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον κ. Χρόνη.

@ Δεν το γνωρίζω αν θα τα καταφέρει ο πρόεδρος Χρόνης να ελέγξει τις εκλογές στο σωματείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ και να βγάλει δικό του πρόεδρο. Αυτό που ακούω είναι ότι κάνει ότι είναι δυνατόν για να το πετύχει.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα