Η αποκεντρωμένη γύρισε πίσω τον προϋπολογισμό του δήμου και δεν πληρώνει το δικηγόρο του Σταυρίδη

Χθες λοιπόν όπως το είχα προβλέψει ήρθε και καταψηφίστηκε το αίτημα του αντιδημάρχου καθαριότητας Κυριάκου Σταυρίδη να του καλύψει ο δήμος τα δικαστικά έξοδα της μεθαυριανής δίκης του με την υπηρεσία περιβάλλοντος της αντιπεριφέρειας για τον χώρο που είχε μετατρέψει ο δήμος σε αποθετήριο μπάζων μέσα στο πρώην στρατόπεδο “Κωτσάλου”. Φυσικά ο πανταχού παρών Ποτόλιας έστω και ως παρατηρητής στη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής είχε κάτι να πει για να πει, ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παρισταμένων. Είπε λοιπόν ότι δεν είναι σωστό να πληρώνουν τα δικαστήρια οι αιρετοί από τη τσέπη τους, αλλά ξέχασε να πει ότι αυτό για να γίνει θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Βέβαια όλοι όσοι συμφώνησαν με την λογική Ποτόλια τους διαφεύγει ότι αν αθωωθεί ο Σταυρίδης τότε ο δήμος θα του καλύψει τα δικαστικά έξοδα.
@ Στην χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής ο πρόεδρος της Γιάννης Προμούσας έφερε και το θέμα των αλλαγών στον κανονισμό της Παναγίας που εδώ και 4 χρόνια η διοίκηση του Μουριάδη από να τον πάει και να τον φέρνει τον έχει κάνει λάστιχο. Εκτός λοιπόν από τους μονίμους κατοίκους, τώρα θα
μπορούν να σταθμεύουν στην Παναγία, οι επαγγελματίες οι δάσκαλοι και καθηγητές, οι ηλεκτρολόγοι και οι καθηγητές. Ξέχασαν πάλι όπως τους επεσήμανε και η Αναστασία Ιωσηφίδου τους γιατρούς και τους οικοδόμους που δεν τους συμπεριέλαβαν και φυσικά αν βρεθούν στην Παναγιά για να πάνε σε ένα άρρωστο οι γιατροί και αν οι οικοδόμοι κληθούν για κάποιες εργασίες θα πρέπει να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους εκτός συνοικίας. Το θέμα θάρθει φυσικά για να ψηφιστεί σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια.
@ Το καλό σας το άφησα για το τέλος. Χθες λοιπόν στην δημοτική επιτροπή ήρθε ως έκτακτο θέμα ο προϋπολογισμός του δήμου, τον οποίο η αποκεντρωμένη επέστρεψε πάλι πίσω και ζήτησε να γίνουν κάποιες διορθώσεις. Συνεδριάζει λοιπόν σήμερα εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο με ένα και μοναδικό θέμα “Έγκριση της υπ ́αριθμ. 78/2024 Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, που αφορά τη διαμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2024, έπειτα από την ενσωμάτωση του σχεδίου προϋπολογισμού της αριθ. 72/2024 απόφασης της Δημοτικής επιτροπής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΥΠΕΣ”.
@ Η νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πάει πάλι στην αποκεντρωμένη και ελπίζω αυτή τη φορά να την περάσουν χωρίς νέες παρατηρήσεις, ώστε να αρχίσουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, στο δημοτικό ωδείο και στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, όπως και οι προμηθευτές του δήμου που περιμένουν εδώ και 2 μήνες να πάρουν τα λεφτά τους.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα