“ Βασική επιδίωξη παραμένει τόσο η συμπερίληψη του Cosmopolis festival στον χάρτη των παγκοσμίως φημισμένων φεστιβάλ όσο και η ποιοτική προβολή της πόλης της Καβάλας στο εξωτερικό.
Το Cosmopolis, θα μας δώσει την ευκαιρία να βγούμε από τα σύνορα της περιφερειακής μας ενότητας και να κερδίσουμε τη μάχη της εξωστρέφειας. Από την χερσόνησο της Παναγίας, και την πόλη μας, την Καβάλα, πρέπει να αναδειχθεί ένα στίγμα πολιτισμού, που θα ταξιδέψει σε όλες τις Ηπείρους.
Η Καβάλα έχει στα χέρια της τον ιδανικό θεσμό του COSMOPOLIS, έχει την ιστορία της, τα θέατρα της, έχει τα όμορφα στενά της παλιάς πόλης, έχει τα καπνομάγαζα με το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, έχει το λιμάνι, το αεροδρόμιο και την οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού, που δίνουν άμεση πρόσβαση στον τόπο μας.
Πρέπει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να τα αξιοποιήσουμε και να δώσουμε μια νέα πνοή στην πόλη. Είπε ο Δήμαρχος Καβάλας”.
@ Τα παραπάνω δήλωνε τον Μάρτιο του 2020 ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και είχε ανοίξει το ταμείο της “Δημωφέλειας” και ότι είχε αφήσει η Ιωσηφίδου στον Αγγελίδη έγιναν συναυλίες στις αυλές και όπερες εξαφανίζοντας 3,5 εκ ευρώ.
@ Χθες λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος που διαφήμισε την οικουμενικότητα του cosmopolis δήλωσε για το φεστιβάλ “Άδωντες και Ψάλλοντες”. “Είναι ένας θεσμός, ο οποίος θα μείνει για την πόλη μας. Ήταν ούτως ή άλλως το 9ο φεστιβάλ οπότε κάθε χρόνο ευελπιστώ ότι θα γίνεται ακόμη καλύτερο Κι΄ όσο βλέπουμε τα παιδιά να δημιουργούν, διαπιστώνουμε ότι αξίζουν τα χρήματα, τα οποία δίνονται. Δηλαδή καλύτερα να δίνουμε περισσότερα χρήματα στο “Άδωντες και Ψάλλοντες” παρά περισσότερα χρήματα στο Cosmopolis”.
@ Τελικά πότε ήξερε τι έλεγε ο Μουριάδης; Όταν υμνούσε το Cosmopolis με το οποίο θα άνοιγε τις πόρτες της εξωστρέφειας ή τώρα και πετώντας 3.5 εκ στο αέρα ή τώρα που είδε ότι υπάρχει και το φεστιβάλ που οργανώνει η Μητρόπολη και πρέπει να το ενισχύσει; Μετά από 6 χρόνια κατάλαβε αυτό που του λέγαμε ότι πρέπει να ελέγξει που πήγαιναν τα λεφτά της “δημωφέλειας” όταν είχε δώσει στο Ζοπόγλου να κάνει την πολιτιστική επανάσταση. Πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στα λεγόμενα του δήμαρχου που αλλάξει άποψη σαν τα πουκάμισα του; Το ίδιο έκανε με την πεσμένη γέφυρα, το ίδιο με την Ακτή της Καλαμίτσας και ίδιο με το κάτω νοσοκομείο το ίδιο και με την ενεργειακή κοινότητα. Φτάνει ποια με το ψευταρίμπαμπα του Άσπρου Κτηρίου.
@ Θα δώσει κανείς λογαριασμό στους Καβαλιώτες πως έγιναν καπνός τα 3,5 εκ ευρώ της “δημωφέλειας”;