- Σχεδιάζουν να περάσουν τα Λασπόλουτρα σε ιδιώτη μια και έχουν παραδεχθεί ότι δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν!
Με την ερώτηση για τα προβλήματα στη μετακίνηση των ΑμεΑ που απασχολούνται στο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας, ξεκίνησε η τέταρτη λογοδοσία της δημοτικής αρχής για το τρέχον έτος το απόγευμα της Τετάρτης 27 Αυγούστου 2025.
Η ερώτηση έγινε από την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, «Ο Τόπος της ζωής μας».
Η απάντηση ήρθε από την υπεύθυνη του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, αναφέροντας ότι το λεωφορείο του ΚΔΑΠ δεν είναι σε καλή κατάσταση και όταν χρειάζεται και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα παιδιά και άτομα ΑμεΑ μετακινούνται με ταξί ή με το λεωφορειάκι του ΔΗΠΕΘΕ.
Παραδέχθηκε ότι ορισμένες φορές αναγκάζονται οι γονείς να τα μεταφέρουν τα άτομα αυτά με δικά τους μέσα γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες σε διάφορες θέσεις που απασχολούνται από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Καβάλας.
Ενημέρωσε ότι υπάρχει γονιός που δημιουργει προβλήματα και δεν πρόκειται να τα βρει όπως είπε με την υπεύθυνη και ευελπιστεί ότι μέχρι τέλος του έτους θα βρεθούν χρήματα για να αγοραστεί άλλο καινούργιο όχημα ειδικό για την μεταφορά ΑμεΑ και να απαλλαγούν από το συγκεκριμένο που παρουσιάζει προβλήματα στην λειτουργία του.
Για το θέμα των ελέγχων ηλεκτρονικής σήμανσης αδέσποτων ζώων, τήρηση πρωτοκόλλων και λειτουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στο Ζυγός, απάντησε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιτσιλικάκης, που είπε ότι οι αναφορές της αστυνομίας στον δήμο Καβάλας, είναι θετικές.
Για την θανάτωση αδέσποτου ζώου στον Άγιο Λουκά που έγινε ημέρα Κυριακή, δεν βρέθηκε σημάδι για συνειδητή θανάτωση του ζώου, που κάτι τέτοιο βγήκε από σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κάτι τέτοιο δεν έχει βρεθεί. Κάθε μέρα είπε ο κ. Τσιτσιλικάκης μαζεύουμε νεκρά ζώα από τους δρόμους της Καβάλας και θα ήταν αδύνατο για κάθε ζώο να κάναμε ειδική έρευνα για τα αίτια θανάτου του.
Παράλληλα ο Σπύρος Προυσαεύς ζήτησε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει και θα λειτουργήσει η δομή φιλοξενίας των ζώων συντροφιάς στο Ζυγός.
Για τις ενέργειες για την ανάπτυξη του Ιατρικού και Συνεδριακού Τουρισμού στον Δήμο Καβάλας, απάντησε φιλολογικά ο Τάκης Αγγελίδης αντιδήμαρχος τουρισμού αναφέροντας ότι ο δήμος κάνει τα πάντα για να προσελκύσει τουρίστες και να ανεβάσει το τουριστικό ρεύμα.
Ενημέρωση για την ανάπτυξη των Λασπόλουτρων Κρηνίδων, ζήτησε η παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη την οποία έκανε ο Ηλίας Καλανταρίδης.
Ο δήμαρχος Καβάλας απάντησε αναφέροντας ότι τα έργα συνεχίζονται και πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις και η ανάπτυξή τους θα φέρει κίνητρα στην περιοχή της ΔΕ Φιλίππων.
Δεν θα πουλήσουμε τον πηλό είπε και δεν μπορούμε να «μπαίνουμε μέσα» είπε ο δήμαρχος ανοίγοντας τον δρόμο για την ιδιωτικοποίησή του. Άρα φαίνεται ότι έχει αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση και με ανάθεση σε εταιρεία της Αθήνας προχωρούν σε ένα μάστερ πλαν ώστε να πάει και το Πηλοθεραπευτήριο σε ιδιώτες μια και ο δήμος Καβάλας δεν είναι σε θέση να τα λειτουργήσει.
Ενημέρωση για το Περιγιάλι και την απόδοση εισφοράς σε γη και σε χρήμα, ζήτησε ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης για να πάρει απάντηση από τον δήμαρχο Καβάλας ότι θα γίνουν έργα στην περιοχή τα οποία όμως αργούν.
Το μπαλάκι το πέταξε στον Επίτροπο που δεν τους άφησε να χρησιμοποιήσει τις εισφορές σε χρήμα που πήρε από τους ιδιώτες και ανέφερε ο δήμαρχος ότι έχουν μπλέξει σε μια γραφειοκρατία που δεν βγάζει αποτέλεσμα.
Μάλιστα ανέφερε ότι γελούν μαζί μας στα αρμόδια υπουργεία με αυτό που συμβαίνει στο Περιγιάλι και άκρη δεν βρίσκεται μια και όπως φαίνεται όλοι τα έκαναν όλα λάθος στην ανάπτυξη της περιοχής η οποία θα αργήσει από ότι φαίνεται πολλά χρόνια ακόμη μέχρι να ξεμπλοκάρει.