Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην Καβάλα και ο υπουργός υποδομών και συγκοινωνιών Χρίστος Σταικούρας. Πέρασε από την Ελευθερούπολη όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη στη συνέχεια συναντήθηκε στα γραφεία του ΟΛΚ με τον πρόεδρο του οργανισμού Γιώργο Φιλόσογλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Άγγελο Βλάχο. Πήγε κατόπιν στον Νέστο όπου είχε μια συνάντηση με τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη και να μη ξεχάσω να σας πω ότι το πρωί της Παρασκευής πέρασε και από την αντιπεριφέρεια.
@ Φυσικά δεν γίναμε σοφότεροι από την επίσκεψη Σταικούρα αφού αναφέρθηκε στα έργα που θα γίνουν και για τα οποία μιλάμε επί δεκαετίες.
@ Στα γραφεία του ΟΛΚ άκουσε το πολιτικό παραλήρημα του προέδρου του οργανισμού Γιώργου Φιλόσογλου ο οποίςο αναμάσησε τα ίδια που λέει εδώ και 5 χρόνια από τότε που βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση. Θα γίνουν, θα αναπτυχθούμε και πάει λέγοντας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άγγελος Βλάχος και η μόνη είδηση που βγήκε ήταν ότι σύντομα θα υπάρξει η τελική υπογραφή στη συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού “Φίλιππος Β΄” στην Ελληνοαμερικανική κοινοπραξία. Φυσικά αυτό μένει να το δούμε.
@ Ο κ. Σταικούρας στην συνέντευξη που έδωσε την ίδια μέρα στους δημοσιογράφους της Καβάλας αναφέρθηκε και στην σιδηροδρομική γραμμή Τοξότες με τον λιμάνι Φίλιππος Β΄ και τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της ασφάλειας με πολύ προσοχή και κάπως διαφοροποιημένος. Αυτό που είπε ήταν ότι θα ζητήσει να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η παράταση της χρηματοδότησης του έργου ενώ παράλληλα θα γίνει από το υπουργείο μια μελέτη ασφαλείας της γραμμής που θα διέρχεται από την περιοχή δίπλα από την ΒΦΛ.
@ Δεν ξέρω αν αυτή η τριπλά του ήταν καθαρά ένας τρόπος να χαϊδέψει τα αυτιά και να καλμάρει τις ανησυχίες των Καβαλιωτών αλλά θα περιμένουμε να δούμε αν αυτά που λέει θα τα κάνει πράξει. Όπως και νάχει αυτό που κρατώ είναι ότι δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση του έργου όπως κάποιοι έλεγαν προκειμένου να σκεπάσουν τις ανησυχίες για την ασφαλή χάραξη της γραμμής που διέρχεται ξυστά από το εργοστάσιο της ΒΦΛ.
@ Όσο για το επιχείρημα του ότι κανείς δεν αντέδρασε ότι το 2013 όταν είχε παρουσιαστεί η συγκεκριμένη χάραξη να του πω του κ. Σταικούρα ότι κανείς δεν φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι θα γινόταν ένα δυστύχημα στα Τέμπη με 52 νεκρούς αλλά έγινε. Γιατί λοιπόν να μη ζητάμε να ελαχιστοποιηθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος όταν μάλιστα η γραμμή του τραίνου περνά ξυστά από ένα εργοστάσιο χημικών;
@ Δεν κατάλαβα όμως γιατί βρέθηκε ο κ. Σταικούρας στην Καβάλα. Είδα να μιλάει για έργα που θα γίνουν αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στις Ευρωεκλογές που γι΄ αυτό τον λόγο έκανε το συγκεκριμένο ταξίδι. Για ποια έργα να μιλήσει όμως γι΄ αυτά που δεν έγιναν. Ένας Ε61 υπάρχει και πέρασε και είδε τα 2 χιλιόμετρα που εκτελούνται. Για τέτοια μεγάλα έργα μίλησε.
@ Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του στηλίτευσε τα όσα είπε ο κ. Σταικούρας σχετικά με τα έργα που θα γίνουν στην Καβάλα. Σημείωσε δε ότι η “Προεκλογική επίσκεψη-φιέστα πραγματοποίησε την Παρασκευή 10/05/2024 στην Καβάλα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ κ. Σταϊκούρας. Με έκπληξη τον ακούσαμε να αναφέρεται σε οκτώ σημαντικές παρεμβάσεις-έργα που έχουν δρομολογηθεί για την περιοχή μας, δίνοντας την ψευδεπίγραφη εικόνα ότι η Καβάλα θα αλλάξει μορφή τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται να έχει κανείς πλήρη άγνοια ή θράσος ώστε να μιλάει ακόμη στους πολίτες του Νομού Καβάλας και ιδίως στους αγρότες για το φράγμα Μαρμαρά και για τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη των Φιλίππων”.
@ Μεθαύριο αναμένεται να περάσει και από την Καβάλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκη στον πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
@ Σήμερα θα βρεθεί στην Καβάλα ο υποψήφιος Ευρωβουλετής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος θα επισκεφθεί τον δικηγορικό σύλλογο , το δημαρχείο και το επιμελητήριο.
@ Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ περνούν από το δημαρχείο σε αντίθεση με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές της ΝΔ που πάνε μόνο στο γραφείο του χωρικού αντιπεριφερειάρχη.
@ Φτάνει ποια με αυτό το Ειρηνοδικείο της Θάσου. Επιτέλους κάντε το να τελειώνουμε. Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα λειτουργήσει και τίποτε δεν γίνεται. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε και ο Σταικούρας και αυτός για ακόμη μια φορά σκάλωσε σε ένα χαρτί που λείπει και θα πρέπει να βγει για να ανάψει το πράσινο φως για την λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου στον νέο του χώρο. Α μαν ποια…