ΜΟΜΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Θα κάνουμε τα ίδια και το 2024 με χρηματοδότηση πολιτιστικών εκδηλώσεων…. είπε ο Γιάννης Προμούσας

  • Ένταση Πάνου Μαμτσαδέλη και Γιάννη Εριφυλλίδη με αφορμή την απουσία δημάρχου από μια τόσο σοβαρή συνεδρίαση, πράγμα που επεσήμανε και η Αναστασία Ιωσηφίδου!

Με την μομφή στο πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Πάνου Μαμτσαδέλη,  ξεκίνησε η συνεδρίαση για τον Προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας για το 2024, ο οποίος έκανε επίθεση στο πρόσωπο του Μάκη Παπαδόπουλου και είπε ότι αρνείται να αναγνώσει την επιστολή του με την οποία του επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται λάστιχο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εκείνος δεν είναι εκπρόσωπος κανενός ούτε του δημάρχου, ούτε του Μάκη Παπαδόπουλου.

Η επιστολή του Μάκη Παπαδόπουλου, ανέφερε τα εξής: «με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξή μας θα απέχει από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2024, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τακτική σας κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις να παραβιάζετε τις ημέρες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουν οριστεί με δική σας απόφαση (δηλ. Δευτέρα ή Τετάρτη).

Το τελευταίο διάστημα, έχετε κάνει συνεδριάσεις σε όλες σχεδόν τις ημέρες της εβδομάδας εκτός από την Δευτέρα (!) που εσείς αποφασίσατε να γίνονται οι τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα με την πρακτική σας αυτή στον προγραμματισμό της επαγγελματικής και οικογενειακής δραστηριότητας των Δημοτικών Συμβούλων.

Είναι επίσης απαράδεκτο ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ο Προϋπολογισμός του 2024, να συζητείται “άρον άρον” και με συνοπτικές διαδικασίες σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, στις 8.00 το βράδυ (!), επειδή η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας καθυστέρησε εδώ και δύο μήνες να πράξει το αυτονόητο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και δυσλειτουργίες σε ολόκληρο τον Δήμο και φυσικά στις πληρωμές του προσωπικού του Δήμου!

Δυστυχώς, η τακτική σας αυτή έχει μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε “παιχνιδάκι” του Δημάρχου και τις διαδικασίες σε “λάστιχο” που το τραβάτε εσείς όπως θέλει ο Δήμαρχος, αγνοώντας όλους τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους!

Ως εκ τούτου, σας δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την αποψινή κατεπείγουσα 7η συνεδρίαση 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε λόγω ανειλημμένων και προγραμματισμένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Βέβαια, έχουμε ήδη τοποθετηθεί στη Δημοτική Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό του 2024, τον οποίο έχουμε καταψηφίσει για τους εξής λόγους:

– Η Δημοτική Αρχή έχει επιβάλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας από 60% έως 150% σε βάρος των δημοτών.

– Η Δημοτική Αρχή έχει μειώσει τον προϋπολογισμό για την κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων δημοτών μας.

– Η Δημοτική Αρχή έχει μειώσει τα χρήματα σε πολύ σημαντικά τεχνικά έργα (π.χ. ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις αθλητικών υποδομών, συντηρήσεων σχολικών κτιρίων και αυλών) για την ποιότητα ζωής των δημοτών στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

– Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την “πολιτική” κατασπατάλησης των χρημάτων του Δήμου και των δημοτών σε αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Κύριε Πρόεδρε, ελπίζουμε με την αποχή μας να κατανοήσετε ότι ο ρόλος σας είναι να διαφυλάσσετε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην επιτρέπετε στον Δήμαρχο να κάνει “παιχνιδάκι” και “λάστιχο” το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, παρακαλούμε να διαβάσετε την επιστολή μας στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να λάβει γνώση».

Αυτή τη επιστολή δεν την διάβασε ο κύριος Μαμτσαδέλης ο οποίος φανερά ενοχλημένος έδειχνε τον θυμό του!

Θα κάνουν τα ίδια με την προηγούμενη 4ετία!

Με την απουσία του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε απαρτία και με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Προμούσα ο οποίος διάβασε ένα κείμενο για το τι σημαίνει Προϋπολογισμός, διάβαζε τόσο γρήγορα σε ρυθμό πολυβόλου που κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε και έκανε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι παρά τις κακές οικονομικές συνθήκες ο δήμος Καβάλας πήρε πάνω από 2 εκατομμύρια από την προηγούμενη χρονιά και εισέπραξε πολλά από τα ανείσπρακτα!

Είπε ότι χρηματοδοτεί τον Πολιτισμό, στηρίζει την κάλυψη των αναγκών, χρηματοδοτεί την περισυλλογή αδεσπότων και άλλα τα οποία ουσιαστικά δείχνουν ότι η κατάσταση με την σπατάλη χρημάτων σε διάφορες δραστηριότητες θα συνεχιστεί όπως και την προηγούμενη τετραετία.

Παράλληλα είπε ότι βάζει τις βάσεις για ένα ισχυρό δήμο χωρίς οφειλές σε τρίτους!

Φυσικά η παρουσίαση του Γιάννη Προμούσα δεν μπορεί να έπεισε κανέναν, και από την άλλη δεν έδωσε καμιά εξήγηση για την καθυστέρηση η οποία παρουσιάστηκε στην σύνταξη και την δρομολόγησή του για την ψήφιση από την Δημοτική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο!

Ακολούθως ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, ανέφερε τα βασικά νούμερα του προϋπολογισμού που αριθμεί 79 εκατομμύρια έσοδα και έξοδα μερικά εκ των οποίων, είναι περίπου ένα εκατομμύριο για Πολιτισμό, 4 εκατομμύρια θα κοστίσουν οι αμοιβές των αιρετών, 17 εκατομμύρια σε τεχνικά έργα και μελέτες, ποσό για την Ενεργειακή Κοινότητα κ.λ.π.

Προβλέφθηκε επίσης ότι 7 εκατομμύρια από τις παρελθούσες οφειλές δεν θα πληρωθούν.

«Τα τακτικά έσοδα του δήμου αποτελούν το 55% του συνολικού προϋπολογισμού και δείχνει ότι ο Δήμος διαθέτει αυτονομία από τα τακτικά και δεν χρειάζεται να στηριχθεί σε άλλους πόρους που δεν έχει», είπε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου.

Παράλληλα θα πρέπει να δούμε και το ότι τα ίδια έσοδα είναι της τάξης του 30% που σημαίνει ότι είναι πολύ χαμηλός ο δείκτης!

Ειδική αναφορά έκανε στο ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου Καβάλας υπερβαίνει το 41% που σημαίνει ότι αν ο δείκτης αυτός ξεπεράσει το 51% ο δήμος κινδυνεύει…

Η Αναστασία Ιωσηφίδου, ανέφερε ότι ενώ έχει μια ερώτηση για τον δήμαρχο Καβάλας εκείνος είναι απών και σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που είναι ο Προϋπολογισμός που έχει καθυστερήσει η ψήφισή του, η κυρία Ιωσηφίδου αναρωτήθηκε που είναι ο ίδιος για τον οποίο μεταφέρθηκε η συνεδρίαση την Τρίτη 8 η ώρα!

Τέλος να πούμε ότι ο κύριος Μαμτσαδέλης είπε ότι έβαλαν την συνεδρίαση για Τρίτη στις 8 να βολευτεί ο δήμαρχος, δεν μπορούσε να βάλει την συνεδρίαση την Τετάρτη 6 Μαρτίου γιατί θα έλειπε ο προιστάμενος Οικονομικών κ. Χατζηκωνσταντίνου κ.λ.π.

Αψιμαχία υπήρξε μεταξύ του Γιάννη Εριφυλλίδη και του Γιάννη Μαμτσαδέλη! 

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα