Ο Σιμιτσή του δημοτικού λιμενικού γραφείου και οι πανσέδες του Μουριάδη

Δεν το γνωρίζω αν θα αναλάβει ο Κωστής Σιμιτσής να τρέξει την υπόθεση του δημοτικού λιμενικού γραφείου που έρχεται σήμερα σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά θυμήθηκα ότι επί δημαρχίας του όταν του ζητούσε ο Αθανασιάδης να τον αξιοποιήσει σε έμμισθη θέση του του δήμου, του είχε προτείνει να τον κάνει πρόεδρο του συγκεκριμένου γραφείου. Μετά από χρόνια ήρθε τώρα το δικό του όνομα να ακούγεται για τη συγκεκριμένη θέση για την λειτουργία του δημοτικού λιμενικού γραφείου.

@ Ωραίος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης. Ήρθε στην Καβάλα επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας των μεταναστών, ευχαρίστησε τον Μουριάδη για τη συνεργασία τους αλλά δεν είπε τίποτε για την απομάκρυσή της συγκεκριμένης δομής από το Περιγιάλι.

@ Φυσικά κανείς, ούτε ο δήμαρχος αλλά ούτε το δίδυμο Δράκου και Παπαντίδη του έβαλαν το συγκεκριμένο θέμα. Και αν το έβαλα του το είπαν στο αυτί γιατί τίποτε δεν άκουσε κανείς.

@ Η περιοχή των “Σφαγείων” όσοι την θυμούνται όταν λειτουργούσαν τα βυρσοδεψία και το σφαγείο ήταν η θάλασσα συνέχεια κόκκινη από το αίμα των ζώων και όσοι περνούσαν από την περιοχή κρατούσαν την μύτη τους από την άσχημη μυρουδιά.

@ Επί εποχής Αθανασιάδη στο δήμο της Καβάλας τα πράγματα συμμαζεύτηκαν έγινε ο μόλος, ο δρόμος, έφυγαν τα βυρσοδεψία και έκλεισε και το σφαγείο αλλάζοντας έτσι και την κατεύθυνση της περιοχής προς την τουριστική της ανάπτυξη. Οι παλιές ψαροταβέρνες έγινα σοβαρές επιχειρήσεις και σήμερα είναι το κέντρο της εστίασης για όσους επισκέπτονται την Καβάλα.

@ Όμως η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Πρέπει να βρεθεί μια λύση με το ρέμα που υπάρχει στην ανατολική πλευρά των “σφαγείων”, να γκρεμιστεί ότι έμεινε από το παλιό κτήριο των σφαγείων να βρεθεί λύση από ότι απέμεινε από το κτήριο του βυρσοδεψείου και να φύγουν εκείνες οι βάρκες των ερασιτεχνικών ψαράδων που τις έχουν εγκαταλείψει. Αλλά δεν το βλέπω να θέλουν από τον δήμο να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη περιοχή παρά το αρχικό ενδιαφέρον του Μουριάδη που περιορίστηκε όμως σε μια χρονιά μόνο όταν φύτεψε μερικούς πανσέδες.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα