Ο Μάκης Παπαδόπουλος επανέφερε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τον Δήμο Καβάλας: το Περιγιάλι και τις εισφορές σε χρήμα. Μίλησε για περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ που αναμένονταν, για 6,7 εκατομμύρια ευρώ βεβαιωμένων οφειλών και περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισπραχθεί. Και εδώ βρίσκεται το μεγάλο ερώτημα: τι έγινε με τα υπόλοιπα χρήματα και, κυρίως, πόσα κινδυνεύουν να χαθούν λόγω παραγραφών;
@ Ο Παπαδόπουλος ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία, ημερομηνίες και απαντήσεις. Όχι γενικόλογες τοποθετήσεις, αλλά να μάθουμε πότε βεβαιώθηκαν οι οφειλές, τι εισπράχθηκε και τι μπορεί να έχει χαθεί.
@ Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και η υπόθεση των 54 εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και η συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής.
@ Τελικά, το κοινό σημείο όλων αυτών των συζητήσεων είναι ένα: η Καβάλα δεν χρειάζεται άλλες διαβεβαιώσεις. Χρειάζεται έργα που ολοκληρώνονται, χρήματα που εισπράττονται και διοικήσεις που απαντούν καθαρά όταν τίθενται δύσκολα ερωτήματα.
Γιατί στο τέλος της ημέρας, οι πολίτες δεν ψηφίζουν ούτε εξαγγελίες ούτε φωτογραφίες. Ψηφίζουν το αποτέλεσμα που βλέπουν στην καθημερινότητά τους.