Πόσες φόρες θα πουλήσουν τα ίδια έργα;

Πριν καλά – καλά χαράξει ξεκίνησε το τσίκνισμα! Που αλλού; Στην ιχθυόσκαλα! Και παρότι η νηστεία απαγορεύει την κατανάλωση ψαριών τη Μεγάλη Σαρακοστή, με εξαίρεση την μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων, στην ιχθυόσκαλα και θεωρητικά θα μπορούσαν να ψήνουν ψάρια, στις ψησταριές ρίχτηκαν πανσέτες, παϊδάκια, μπριζολάκια και λουκάνικα!
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν… Η εποχή που το χριστεπώνυμο πλήθος ακολουθούσε με ευλάβεια τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής και το τσίκνισμα είχε τη δική αξία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η πλειοψηφία των Νεοελλήνων κρατήσαμε και τιμούμε ένα μέρος του εθίμου, το τσίκνισμα. Τη χθεσινή Τσικνοπέμπτη η βροχή εμπόδισε το παραδοσιακό τσίκνισμα …σε κάθε γωνιά της πόλης. Φέτος δε «μας έπνιξε» η κάπνα αλλά η βροχή. Τίποτα όμως δε μπόρεσε να ανακόψει τη διάθεση για την τήρηση του ευχάριστου παραδοσιακού εθίμου. Τα τσουκάλια μαύρισαν στα σπίτια το μεσημέρι και το βράδυ, παρά τη βροχή οι ταβέρνες γέμισαν. Και του χρόνου!
Η άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου εντός κι εκτός πόλης μας είναι γνωστή. Η βροχή όμως αποκάλυψε μια χειρότερη από τη συνειδητοποιημένη κατάσταση του οδοστρώματος. Ποτάμια και εντυπωσιακού μεγέθους λίμνες εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Το οδόστρωμα «εξαφανίστηκε» στην Καλαμίτσα και πιθανόν μια βάρκα να ήταν πιο χρήσιμη από ένα αυτοκίνητο για να φτάσει κάποιος στο όριο της δυτικής, παράλιας εξόδου από την πόλη. Αν συνδυάσουμε τη χθεσινή εικόνα με το χαμηλό ποσό των μόλις 100.000 ευρών που προβλέπονται για έργα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Καβάλας το 2024 το εγγύς μέλλον δεν προβλέπεται αίσιο. Πιθανόν τα χθεσινά ατυχήματα στο Παλιό και την περιμετρική να οφείλονται και στις καιρικές συνθήκες. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, μικρή ταχύτητα και καλή κατάσταση του αυτοκινήτου ώστε να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα!
«Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Εικαστική Περιπλάνηση 2024» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική παράταξη Η Καβάλα Μπροστά. Με μεγάλη χαρά δεχόμαστε και οι Καβαλιώτες την πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Εριφυλλίδη και των συνεργατών του. Η έκθεση θα γίνει στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. Τα εγκαίνια της θα γίνουν στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαρτίου και τα έργα των Καβαλιωτών ζωγράφων θα παραμείνουν στο χώρο
μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Είναι μια από τις «διαφορετικές» διοργανώσεις της παράταξης Η Καβάλα Μπροστά, μια καλλιτεχνική κι όχι πολιτική διοργάνωση. Η αλήθεια είναι ότι στη μικρή μας πόλη δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια έκθεση ζωγραφικής. Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται να γνωρίσουμε τους συντοπίτες μας δημιουργούς!
Η ενημέρωση για την πορεία των έργων που αφορούν υποδομές πολιτισμού και
εκτελούνται στο Δήμο Καβάλας χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν ο λόγος της επίσκεψης του υφυπουργού Πολιτισμού που επισκέφθηκε χθες την πόλη μας. Ο υφυπουργός συναντήθηκε και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη για τα εκτελούμενα έργα στη Δημοτική Καπναποθήκη και το Φρούριο. Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συνεργασία με το υπουργείο. Πολιτισμού θα συνεχιστεί. ενώ ο υφυπουργός δήλωσε ότι οι υποδομές πολιτισμού θα επιτρέψουν προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο Δήμο Καβάλας.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα