Στον εισαγγελέα Χρυσανίδης, Ξανθόπουλος για Πράισνερ και ΔΕΥΑΚ

Κάτι ουρές που έχουν μείνει από το 2023 και έρχονται τώρα στην επιφάνεια για να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις, με την αμοιβή του μουσικοσυνθέτη από την Πολωνία και με την μη διεκδικήσει των χρημάτων από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ από τους εργαζόμενους μετά τη δικαίωση της επιχείρησης στο δικαστήριο.
@ Την περασμένη Πέμπτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη που πήρα από τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης “Έργο Τώρα” Χαράλαμπο Χρυσανίδη μου είπε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Καβάλας ύστερα από την δήλωση του δημάρχου ότι έχει σταματήσει τη διεκδίκηση των χρημάτων από τον Πολωνό μουσικοσυνθέτη Πράισνερ. Να θυμίζω εδώ ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του περσινού “Cosmopolis” είχε κληθεί να δώσει μια συναυλία ο Πολωνός μουσικοσυνθέτης Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων η οποία όμως δεν δόθηκε διότι θέλησαν οι διοργανωτές να
παίξει τα έργα του με ερασιτέχνες μουσικούς κάτι που το θεώρησε ο ίδιος υποτιμητικό και τα μάζεψε και έφυγε πίσω στην πατρίδα του, αφού πρώτα τον είχαν πληρώσει βάση του συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τη “Δημωφέλεια”.
@ Είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι μεγάλο θέμα και από τον τρόπο που ο Μουριάδης εκφράστηκε κατά του Πράισνερ μέσα από το αρχαίο θέατρο κάτι που ενόχλησε πολλούς σκεπτόμενους πολίτες της Καβάλας πλην αυτών που θεώρησαν ότι ο δήμαρχος προστάτευσε τα παιδιά τους με τα οποία ήθελαν κάποιοι να παίξει ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης.
@ Το ποσό λοιπόν που πήρε ο Πράισνερ ανέρχεται στις 20.000 ευρώ και για να τα ζητήσει ο δήμος αφού έχει καταργηθεί η “Δημωφέλεια” πίσω τα χρήματα του αφού δεν δόθηκε η συναυλία, θα πρέπει η υπόθεση να δικαστεί στα Πολωνικά δικαστήρια αφού αυτό γράφει το συμβόλαιο συνεργασίας.
@ Μέχρι σήμερα δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία και όπως ομολόγησε ο Μουριάδης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν άξιζε το κόπο να προσφύγουν στα Πολωνικά δικαστήρια γιατί οι αμοιβές των δικηγόρων είναι περισσότερες από τα χρήματα που διεκδικεί ο δήμος! Το θέμα εδώ είναι ότι αυτό το δικαίωμα δεν το έχει ο δήμος και θα πρέπει να καταφύγει στη δικαιοσύνη γιατί διαφορετικά σε οποιονδήποτε έλεγχο θα καταλογιστούν σε όσους ψήφισαν αυτή την συνεργασία με τον Πολωνό. Με την μηνυτήρια αναφορά του Χρυσανίδη στον εισαγγελέα τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή και θα επισπευστούν οι διοικητικοί έλεγχοι ώστε να καταγραφεί η ζημιά για τον δήμο και να καταλογιστούν τα χρήματα που χάθηκαν.
@ Αν γίνουν έτσι τα πράγματα και συνεχίσει να επιμένει ο Μουριάδης να μη προσφύγει ο δήμος στα Πολωνικά δικαστήρια κατά του Πράισνερ τότε θα βρεθούν μπλεγμένα όλα αυτά τα μέλη της “Δημωφέλειας” που ψήφισαν ένα προϋπολογισμό του “Cosmopolis” όπου μέσα ήταν και η συναυλία με
τον Πραίσνερ και το συμβόλαιο συνεργασίας που τώρα ταλαιπωρεί το δήμο.
@ Η άλλη μηνυτήρια αναφορά θα γίνει από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ επί δημαρχίας Τσανάκα Νίκο Ξανθόπουλο για τα χρήματα που δόθηκε το 2016 σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ τα οποία δεν δικαιούντο και θα έπρεπε να τα επιστρέψουν πίσω και με τους τόκους σήμερα ανέρχονται στις 400.000 ευρώ. Ο Νίκος Ξανθόπουλος με ερωτήσεις του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου πέρσι τον Νοέμβριο ζητούσε να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται η όλη υπόθεση και αγνοήθηκε συστηματικά. Έτσι ο μόνος δρόμος που του μένει είναι η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Καβάλας.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα