Συνενόχους προσπαθεί να βρει ο Προμούσας σήμερα στην δημοτική επιτροπή για να φορτώσει στους Καβαλιώτες 500.000 ευρώ επιπλέον

Σήμερα έρχεται στην δημοτική επιτροπή ένα θέμα που βγάζει μάτι στον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή διοίκηση του δήμου. Συγκεκριμένα πρόκειται το έκτο θέμα στην ημερησία διάταξη και αφορά την “Συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με πρώην εργαζομένους της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

@ Το διαβάζει κανείς χωρίς να έχει την εισήγηση και σκέφτεται ότι ο δήμος θέλει να έρθει σε συμβιβασμό με κάποιους εργαζόμενους την πρώην “δημωφέλειας” που έληξαν οι συμβάσεις τους.

@ Δεν είναι όμως τόσο αθώο το συγκεκριμένο θέμα. Οι δέκα από τους δεκαπέντε πρώην εργαζομένων στην “δημωφέλεια” έκαναν αγωγές και ζητούν να πληρωθούν και τους υπόλοιπους μήνες από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Υπάρχουν όμως και άλλοι πέντε που έκαναν αγωγές ενώ είχαν προσληφθεί μετά το Σεπτέμβριο μετά την ψήφισει του νόμου του 2023 ακόμη και τον Δεκέμβριο λίγες μέρες πριν κατεβάσει ρολά η επιχείριση της “δημωφέλειας”. Είναι και άλλοι δύο μεταξύ των οποίων ο ένας είναι ο Άλκης Ζοπόγλου ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ξεκρέμαστος γιατί δεν είναι ούτε εργαζόμενος της “δημωφέλειας”, αλλά ούτε και του δήμου, εκτός και αν τον έχουν προσλάβει κάπου που δεν γνωρίζω. Το παράξενο είναι πως εκπροσωπεί ένα φεστιβάλ του οποίου δεν είναι τυπικά καλλιτεχνικός διευθυντής του και πως κλείνει συγκροτήματα για να δώσουν συναυλίες το καλοκαίρι;

@ Αυτό το μυστήριο ίσως λυθεί σήμερα στην δημοτική επιτροπή.

@ Πάμε όμως στις συμβάσεις των 15 συνολικά πρώην εργαζομένων στην “δημωφέλεια” κάποιους τους αναφέρει ο κ. Προμούσας που είναι ο πρόεδρος της επιτροπής που είναι αυτός που εισηγείται τα θέματα, ότι εργάζονται από το 2015 αλλά δεν λέει ότι όλων οι συμβάσεις είναι μονοετούς διάρκειας και ανανεώνονται κάθε χρόνο. Άρα δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Φυσικά από τη στιγμή που όλοι τους έκαναν αγωγές θα πρέπει τουλάχιστον πρωτόδικα να εξετασθεί αν έχουν δίκαιο και μετά να αποφασίσουν από τον δήμο την δικαστική συνέχεια τους ή όχι. Μέχρι τότε όμως δεν μπορούν να συμβιβαστούν.

@ Για τους πέντε ιδιαίτερα, που προσελήφθησαν μετά την ψήφιση του νόμου που καταργούσε τα νομικά πρόσωπα των δήμων σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει συμβιβασμός γιατί δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

@ Στην περίπτωση του Άλκη Ζοπόγλου αν καλά έχω πληροφορηθεί η σύμβαση του έγινε μετά την ψήφιση του νόμου και αν θέλουν να τον απασχολήσουν πρέπει να του κάνουν νέα σύμβαση. Τώρα αν τον έχουν πληρώσει τους μήνες από τις αρχές Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα τότε πρέπει να του ζητήσουν τα χρήματα πίσω.

@ Όπως και νάχει όμως ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Προμούσας που δεν υπέγραψε για την πληρωμή κανενός φέρνει το θέμα στο σημερινή δημοτική επιτροπή για να κάνει και άλλους συμμέτοχους στο συμβιβασμό με τους πρώην εργαζόμενους που προτείνει. Είμαι περίεργος να δω από την ομάδα της πλειοψηφία πόσοι θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα