Φοβήθηκε τους πολιτισμένους ταξιτζήδες και κάλεσε να τον σώσει η αστυνομία!

Η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε για ακόμη μια φορά την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί η σημερινή φοβική διοίκηση του δήμου.

@ Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πιάτσα των ταξί στον ΟΤΕ και η δημιουργία ενός οργανισμού ανάπτυξης. Και στα δύο αυτά θέματα ο Μουριάδης μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μαμτσαδέλη πήραν κάτω από την βάση. Ο πρώτος γιατί δεν έχει σχέση με τα θέματα και αυτοσχεδιάζει και ο δεύτερος γιατί θέλει οι συνάδελφοι του δημοτικοί σύμβουλοι και οι πολίτες να τον πάρουν στα σοβαρά κάτι που μέχρι τώρα φυσικά και δεν μπόρεσε να το πετύχει.

@ Ξεκινώ από το πρώτο θέμα αυτό της πιάτσα των ταξί στον ΟΤΕ. Το 2013 που ο Μουριάδης ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και ο Σιμιτσής ως δήμαρχος παρήγγειλαν μια μελέτη σε κάποιο γραφείο των Ιωαννίνων τους έδωσε αυτό που σήμερα βλέπουμε στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Καπνεργάτη) χωρίς να συμπεριλαμβάνει την πιάτσα των ταξί αφήνοντας το θέμα ανοιχτό για να το αντιμετωπίσει η διοίκηση του δήμου όταν θα ξεκινούσε το έργο. Η διοίκηση του δήμου άλλαξε και στην θέση του Σιμιτσή βρέθηκε η Τσανάκα η οποία διαπίστωσε ότι το έργο δεν μπορούσε να εκτελεστεί αφού δρόμοι ήταν χαρακτηρισμένοι πεζόδρομοι και χρειαζόταν να γίνουν τοπικές πράξεις εφαρμογής σχεδίου πόλης. Φυσικά είχαν κατά νου και το θέμα της πιάτσα αλλά δεν ήταν αυτό που τους απασχολούσε.

@ Έχασε η Τσανάκα από τον Μουριάδη ο οποίος βρήκε το έργο απαλλαγμένο από τα εμπόδια που ο ίδιος ως αντιδήμαρχος δεν είχε δει και το ξεκίνησε βάζοντας την πιάτσα των ταξί πίσω στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του. Επί 4 χρόνια τους κορόιδευε τους ταξιτζήδες υποσχόμενος διάφορες θέσεις επί της Βενιζέλου, μπροστά από την λέσχη αξιωματικών και επί της οδού Κύπρου φτάνοντας στο σήμερα που το έργο της πλατείας πρέπει να περάσει και στο άλλο μισό τμήμα προς την οδό Βενιζέλου. Άρχισαν λοιπόν τα ζόρια γιατί οι ταξιτζήδες είχαν προνοήσει να δώσουν στην συγκοινωνιολόγο Αλεξάνδρα Τσανάκα να τους ετοιμάσει μια μελέτη τα αποτελέσματα της οποία τα έθεσαν υπόψη της επιτροπής κυκλοφοριακού του δήμου τα οποία πρότειναν η πιάτσα των ταξί να κατεβαίνει από την οδό Κύπρου και γύρω από τον ΟΤΕ συναντώντας την Βενιζέλου εκεί που σήμερα βρίσκεται το περίπτερο με τις σοκολάτες. Αυτή την πρόταση ο Μουριάδης ούτε την είδε και ακούγοντας κάποιους από τον περίγυρο του την απέρριπτε πριν την διαβάσει. Έτσι πήγε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο με πρόθεση να περάσει ώστε να βγει η πιάτσα των ταξί στην Βενιζέλου. Επειδή φοβήθηκε από την παρουσία δεκάδων ιδιοκτητών ταξί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κάλεσε να βρεθούν εκτός του δημοτικού μεγάρου και αστυνομικοί μη τυχόν και συμβούν κάποια επεισόδια πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση. Σε τέτοια εκτίμηση έχει τους ταξιτζήδες τους οποίους στο μυαλό τους περιγράφει ως τραμπούκους.

@ Τι έγινε όμως; Αφού φώναξε και τσίριξε και άναψε και κόρωσε και δήλωσε ότι είναι η “καταστροφή του δήμου” κατά δήλωση του, τους είπε ότι ταξί μέσα στον δημοτικό κήπο δεν μπαίνει. Κατάλαβε όμως πολύ γρήγορα από αυτά που του εξήγησε η Αλεξάνδρα Τσανάκα, υπάρχει λύση στο πρόβλημα και άρχισε να αλλάζει στάση αποσύροντας το θέμα για να το επανεξετάσει και να το φέρει σε μια άλλη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα