Είναι από αυτά που κατά καιρούς οι ασκούντες την εξουσία κολλάνε όπως με μια ιδέα και αυτή τους την ιδέα πιστεύουν ότι την ενστερνίζονται και οι πολίτες. Ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έκανε δύο αναρτήσεις με αφορμή το ανέβασμα της όπερας “La Boheme” στο κλειστό γυμναστήριο του Πολυκλαδικού γράφοντας ότι η Καβάλα χρειάζεται ένα μεγάλο χώρο που θα μπορεί να φιλοξενεί τέτοιες παραγωγές. Φυσικά οι περισσότεροι που απάντησαν σε αυτά που έγραψε του θύμισαν και το δικό του πέρασμα από τον δήμο χωρίς να κάνει τίποτε πάνω σε αυτό το θέμα αλλά και να προσγειωθεί στην πραγματικές ανάγκες του δήμου.
@ Το σχόλιο του Βασίλη Τραιφόρου για μένα ήταν το πιο εύστοχο από όλα και γι΄ αυτό το αναδημοσιεύω. Έγραψε λοιπόν ο Βασίλης Τραιφόρος “Μέγαρο μουσικής στην Κομοτηνή. Κόστος λειτουργίας 50.000 × 14 χρόνια = 7οο.οοο ευρώ. Δεν νομίζω ότι οι κάτοικοί της έμαθαν να ακούν όπερα ούτε ανέβηκαν πολιτιστικά εξ αυτού του γεγονότος.
Και αν ως Καβαλιώτες φαντασιαζόμαστε τέτοια μεγαλειώδη πολιτιστικά Κέντρα, γιατί να μην επιθυμούν το ίδιο ή Λάρισα, η Δράμα , η Πάτρα, το Ηράκλειο κ.α;
Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές,πραγματιστές, να έχουμε στόχο σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε η να επεκτείνουμε άλλες μας δράσεις . Εδώ δεν μπόρεσε να λυθεί το πρόβλημα της πεσμένης γέφυρας,της σιδηροδρομικής σύνδεσης και ονειρευόμαστε Μέγαρα μουσικής και άλλα μεγαλεία. Νομίζω η πετυχημένη εκδήλωση της όπερας μας έδωσε αφορμή σε αυτό που λέμε “κουβέντα να γίνεται “.
@ Αυτός πιστεύω που αισθάνθηκε δικαιωμένος από το ανέβασμα της όπερα του Πουτσίνι “Λα Μποέμ” είναι ο Άλκης Ζοπόγλου γιατί είπε στους Καβαλιώτες ότι επί ημερών του κατάφερε να φέρει θεάματα που ποτέ δεν θαρχόταν στην Καβάλα. Ο Άλκης Ζοπόγλου ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Κοσμόπολις την πρώτη τετραετία του Μουριάδη και τώρα ως εργαζόμενος σε μια ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την οργάνωση όλου του φεστιβάλ έχει αλλοιώσει το πολιτιστικό αποτύπωμα της Καβάλας και έχει εισαγάγει αλλούτερα πράγματα ασύνδετα μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολιτιστικό αχταρμά. Σε αυτό το μη ελκυστικό πολιτιστικό προϊόν επένδυσε πολιτικά ο Μουριάδης δαπανώντας συνολικά όλη την πενταετία που διοικεί τον δήμο κοντά στο 1,5 εκ ευρώ. Τεράστιο ποσό όταν ο δήμος πάσχει από υποδομές και δεν μπορεί να εκτελέσει ακόμη και έργα μικρής κλίμακας. Φυσικά το κέρδος ελάχιστο αφού δεν δημιούργησε κάποια υπεραξία του τουριστικού προϊόντος ούτε τους καλοκαιρινούς μήνες.