Τι γίνεται τώρα, κύριε Μωυσίδη, με τις υπογραφές που μαζέψατε για να κρατηθεί η ακτή της Καλαμίτσας κάτω από τον δημοτικό έλεγχο; Δεν ακούω να υπάρχει κάποια κινητικότητα στο συγκεκριμένο θέμα, και το μόνο που κάνετε μετά από έναν μήνα είναι να δηλώνετε ότι περιμένετε – δεν ξέρω τι ακριβώς – γιατί το τρένο έχει περάσει εδώ και πολλά χρόνια και αρνήθηκαν να το ανέβουν ο Κωστής Σιμιτσής και ο Θόδωρος Μουριάδης.
Ο κόσμος, όπως δηλώσατε, σας σταματάει στην αγορά και σας ρωτάει τι γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα, και εσείς απαντάτε ότι οι υπογραφές στάλθηκαν στην ΕΤΑΔ και στο γραφείο του δημάρχου.
@ Όμως, κύριε Μωυσίδη, εσείς και όλοι οι υπόλοιποι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων γίνατε οι χρήσιμοι ηλίθιοι που πιστέψατε τα λόγια του δημάρχου και μαζέψατε τις 8.000 υπογραφές μήπως και με αυτές κουνηθεί ο βράχος που λέγεται ΕΤΑΔ – κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο δήμαρχος. Μπορεί ο δήμαρχος, κολακεύοντάς σας, να είπε ότι μετά τον θόρυβο που δημιουργήσατε η ΕΤΑΔ φοβήθηκε και έστειλε τους μηχανικούς της για να επισκευάσουν τα κτήρια της ακτής, αλλά και πάλι σας είπε ψέματα.
@ Επίσης, κύριε Μωησίδη, ο Θόδωρος Μουριάδης ακύρωσε την προσπάθειά σας, την οποία ένας άλλος δήμαρχος θα είχε χρησιμοποιήσει ώστε να πετύχει τον στόχο του. Το “παιδί του λαού”, αν πραγματικά ήθελε να δοθεί λύση από την ΕΤΑΔ, θα ναύλωνε καμιά δεκαριά λεωφορεία, θα σας έβαζε μέσα και θα σας πήγαινε έξω από την πόρτα της ΕΤΑΔ για να διεκδικήσετε αυτό που λένε ότι η ακτή της Καλαμίτσας ανήκει στον Δήμο Καβάλας.
@ Φοβάμαι όμως ότι ούτε αυτό μπορεί να το κάνει, γιατί δεν θέλει να προκαλέσει την ΕΤΑΔ, αφού μέχρι σήμερα της έδωσε γη και ύδωρ και γι’ αυτό αισθάνεται μειονεκτικά απέναντί της.
Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και ακόμη ο Δήμος Καβάλας δεν έχει προχωρήσει την αλλαγή του σχεδίου της περιοχής γύρω από τη “Ροδόπη”, ώστε να μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει εκεί ένα υπέργειο πάρκινγκ. Δεν είναι σε θέση ούτε αυτό να κάνει, παρά την πλάτη που έβαλαν οι κυβερνητικοί βουλευτές προκειμένου να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Τόσα χρόνια και δεν υπάρχει φως στο τούνελ.
@ Παράλληλα, εδώ και δύο χρόνια κοροϊδεύει το σωματείο των ταξιτζήδων με την παράνομη πιάτσα στην οδό Βενιζέλου, που εγώ δεν βλέπω να μπορέσει να τη νομιμοποιήσει. Λέει ότι “έχουν κατεβάσει τα χέρια” στον δήμο και περιμένουν την ετυμηγορία των Καβαλιωτών μετά από τρία χρόνια, προκειμένου να τους στείλουν στα σπίτια τους.