Σχολικά κτήρια και παιδικές χαρές έχουν αφεθεί στην μοίρα τους σε Καβάλα και Χρυσούπολη

Η συζήτηση ξεκίνησε από τα προβλήματα που καταγράφονται στις σχολικές υποδομές, με ιδιαίτερη αναφορά στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και στις πιστοποιήσεις ασφαλείας.

Όπως επισημάνθηκε, παραμένουν εκκρεμότητες σε αρκετά σχολεία, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες βεβαιώσεις για τις εγκαταστάσεις ή για τις παιδικές χαρές. Μάλιστα, έγινε λόγος για περιπτώσεις όπου εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται παλιές ηλεκτρικές ασφάλειες, οι οποίες σύμφωνα με ειδικούς θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί εδώ και χρόνια.

@ Ενδεικτικό παράδειγμα που αναφέρθηκε αφορά σχολικό κτίριο όπου ο ηλεκτρολογικός πίνακας χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα παλιός, με την ανάγκη αντικατάστασής του να έχει επισημανθεί ήδη πριν από περίπου έξι χρόνια, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει πραγματοποιηθεί η σχετική παρέμβαση. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονο προβληματισμό για την ασφάλεια των μαθητών, με τη συζήτηση να επεκτείνεται και στην ευρύτερη ανάγκη συντήρησης των σχολικών εγκαταστάσεων.

@ Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκαν και οι δυσκολίες που αναμένεται να προκύψουν την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς σχεδιάζεται η προσωρινή φιλοξενία μαθητών από άλλο σχολείο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν, η αύξηση του αριθμού των μαθητών κατά περίπου 70 έως 80 παιδιά θα δημιουργήσει σημαντικές πιέσεις στη λειτουργία του σχολείου, τόσο στους διαθέσιμους χώρους όσο και στην καθημερινή διαχείριση της σχολικής ζωής. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι ζητήματα όπως τα διαλείμματα, η χρήση της αυλής και η συμβίωση των μαθητών ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόσθετες δυσκολίες.


@ Μιλώντας χθες με τον επικεφαλή της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέστου Τάσο Τσολάκη και αυτός μου ανέφερε τα πολλά προβλήματα που έχουν οι σχολικές αίθουσες του δήμου και χρειάζονται άμεσα έργα για να διατηρηθούν σε μια υποφερτή κατάσταση.

DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΚΔΟΣΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΦΜ: 800964731

ΑΡ.ΓΕΜΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 53, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, TK 17122

ΤΗΛ: 2109764290

EMAIL: evdomimera@gmail.com

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ : ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΕΥΘΥΜΙΑ Τ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΛΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ : DIGITAL WORLD MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Εβδόμη Ημέρα