Δεν θυμάμαι, εγώ τουλάχιστον, άλλη φορά η Αποκεντρωμένη να έχει ανακαλέσει δική της απόφαση μέσα σε ένα 24ωρο. Αυτό συνέβη μετά την αναφορά του Μάκη Παπαδόπουλου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την υπόθεση του διαγωνισμού της καλλιτεχνικής διευθύντριας, που παρά την εντολή προς την Αποκεντρωμένη να αποφασίσει για τη νομιμότητα ή μη της απόφασης που πήρε χωρίς διαγωνισμό για την παράταση της συνεργασίας μαζί της για άλλα 3 χρόνια, την ανακάλεσε. Αυτή η άρον-άρον ανάκληση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη, να βγάλει μέσα σε λίγες ώρες την υπόθεση από το αρχείο και να τη θεωρήσει παράνομη, δείχνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε σαφές μήνυμα: αν δεν το κάνουν, θα έχουν πειθαρχικές κυρώσεις.
@ Αφού η Αποκεντρωμένη ήταν τόσο σίγουρη ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ορθώς τέθηκε στο αρχείο, γιατί την ανακάλεσε και πλήγωσε την αξιοπιστία της; Προφανώς το κύρος της Αποκεντρωμένης μέτρησε πολύ λίγο μπροστά στις συνέπειες που θα είχαν εκείνοι που την έθεσαν στο αρχείο.
@ Ο πρώτος που γελοιοποιήθηκε πολιτικά ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Λάκης Γρανάς, που με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της «αυλής» του άσπρου κτηρίου έκρινε ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε λήξει και δεν χρειαζόταν να γίνει διαγωνισμός, γιατί η Βαμβακά ήταν η εκλεκτή του δημαρχιακού συστήματος. Τώρα, που θα αναγκαστεί να προκηρύξει διαγωνισμό και θα πρέπει να φέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο και άλλες προτάσεις, τι θα κάνει όταν έχει προαποφασιστεί η πρόσληψη της Βαμβακά για άλλα τρία χρόνια; Αυτό, δεν ξέρω πώς το λένε στο χωριό του Λάκη, αλλά εδώ στην Καβάλα το λέμε ρουσφέτι.
@ Πάω και στον δικηγόρο και υποστηρικτή των επιλογών του Δήμου, Κωστή Σιμιτσή, που μαλώνει τους πάντες που έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του Μουριάδη. Ο πρώην δήμαρχος, που εδώ και ένα χρόνο είναι πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου χωρίς μέχρι σήμερα να έχει παρουσιάσει ούτε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό ή έργο, για να δικαιολογήσει τον χρόνο που βρίσκεται στο γραφείο του στο κτήριο της «Δημωφέλειας», γράφει περισπούδαστα κείμενα για να αποδείξει ότι ο Μουριάδης είναι μέγας δήμαρχος.
@ Τι έγραψε, λοιπόν, ο Σιμιτσή σε σχόλιό του στο Facebook μετά που έγινε γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση του ΔΗΠΕΘΕ για την παράταση της θητείας της Βαμβακά χωρίς διαγωνισμό;
«Η νομιμότητα της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ ήταν για μένα αυταπόδεικτη και δεδομένη. Θεωρώ επίσης ότι προάγει την αξιοκρατία, αφού επιτρέπει στην καλλιτεχνική διευθύντρια να πατήσει στη βάση όσων δημιούργησε επί τρία χρόνια, να τα αναδείξει, να ανεβάσει σε ακόμη πιο ψηλές θέσεις την καλλιτεχνική και την οργανωτική της δουλειά».
@ Τώρα, κύριε Σιμιτσή, πού πήγε η νομιμότητα που για εσάς ήταν αυταπόδεικτη και δεδομένη; Μια απόφαση που πάρθηκε παράνομα προάγει την αξιοκρατία;
@ Με λίγα λόγια, η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και του Δήμου δέχθηκαν ένα σοβαρό πολιτικό πλήγμα στην αξιοπιστία τους και ισχυροποίησαν ακόμη περισσότερο την πεποίθηση του κόσμου ότι η διοίκηση του Μουριάδη συνεχίζει να επιδίδεται σε ρουσφέτια έναντι πολιτικών ανταλλαγμάτων.