Σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και η σιδηροδρομική γραμμή Τοξότες- λιμάνι Φίλιππος Β΄ που κινδυνεύει να μη γίνει λόγω των ανεξήγητων κινήσεων του υπουργείου μεταφορών και συγκοινωνιών που ντε και καλά επιμένει σε μια χάραξη που δημιουργεί προβλήματα μεγάλα ενώ με μια μικρή μετακίνηση της γραμμής όπως μπορούσε να γίνει 30 μέτρων με μικρότερο κόστος επιλέχθηκε μια λύση που το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε λόγω μεγιστοποίησης του κόστους.
@ Φυσικά και όλοι μας θέλουμε να γίνει η σιδηροδρομική γραμμή που είναι αίτημα δεκαετιών της Καβάλας όμως όχι με τον τρόπο που θέλει το υπουργείο αλλά με αυτόν που προτείνουν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης, του Βιοπακ και οι δύο χημικές βιλμηχανίες. Αν δεν ακούσουν εκεί κάτω στο υπουργείο και δεν πεισθούν από τον πολιτικό κόσμο της Καβάλας ότι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ακολουθήσουν την άλλη πρόταση τότε η ζημιά αυτή θα την χρεωθεί πολιτικά στην ΝΔ ενόψει και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.
@ Η άλλη πρόταση του ΒΙΟΠΑΚ δεν βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δύο εργοστασίων ούτε χωρίζει στα δύο το βιοτεχνικό πάρκο και εξαφανίζει επενδύσεις και επιτρέπει να γίνει η κατασκευή της γραμμής χωρίς μεγάλο κόστος.