Τη φτιασίδωσε την αλήθεια και την έκανε αγνώριστη η ΔΕΕΠ της ΝΔ Καβάλας με το χθεσινό δελτίο Τύπου, επιχειρώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την επίθεση του Γιάννη Πασχαλίδη στην πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη. Όταν η πολιτική προστασία ενός κυβερνητικού βουλευτή απαιτεί τέτοια διαστρέβλωση της συζήτησης, τότε κάτι δεν πάει καλά.
@ Το γεγονός είναι ότι η κ. Πετράκη, μετά την ερώτηση του βουλευτή που χαρακτήριζε το νοσοκομείο επικίνδυνο, άσκησε κριτική και, σύμφωνα με όσα η ίδια κατήγγειλε στον αέρα της εκπομπής μας, δέχθηκε τηλεφωνικά εξυβριστική και απειλητική συμπεριφορά, με τον κ. Πασχαλίδη να την απειλεί ότι θα της κάνει μήνυση. Αντί, λοιπόν, η ΔΕΕΠ να απαντήσει επί της ουσίας σε αυτές τις καταγγελίες, επέλεξε να εμφανίσει τον βουλευτή ως θύμα και την πρόεδρο των εργαζομένων ως θύτη. Βολική αντιστροφή ρόλων, αλλά δεν πείθει.
@ Το ΠΑΣΟΚ, έστω και καθυστερημένα, υπερασπίστηκε την κ. Πετράκη, για να έρθει η νομαρχιακή της ΝΔ και να καταγγείλει «εκτός θεσμικών ορίων επίθεση» κατά του βουλευτή. Μάλιστα, η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου εμφανίζεται να ενοχλείται περισσότερο από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στην πρόεδρο παρά από την καταγγελία για την τηλεφωνική συμπεριφορά του κυβερνητικού βουλευτή.
@ Ρωτώ, λοιπόν, ευθέως την πρόεδρο της ΔΕΕΠ: σε ποιο ακριβώς σημείο όσων είπε η κ. Πετράκη για την επιθετική και απειλητική συμπεριφορά που καταγγέλλει ξεπέρασε τα θεσμικά όρια; Η δημόσια κριτική ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου δεν απαγορεύεται επειδή ενοχλεί έναν βουλευτή. Και η κοινοβουλευτική ιδιότητα δεν αποτελεί ασπίδα απέναντι στην κριτική. Καταλαβαίνω την πολιτική υποχρέωση της κ. Παπαδοπούλου να υπερασπιστεί τον κ. Πασχαλίδη. Δεν καταλαβαίνω, όμως, γιατί πρέπει να βαφτίζεται θεσμική εκτροπή η καταγγελία μιας εργαζόμενης που περιγράφει όσα υποστηρίζει ότι υπέστη.