4 φορές ισόβια για τον Καβαλίωτη επιχειρηματία για τα φονικά σε Θάσο και του Σιδηρόπουλου

Please select a featured image for your post

Ένοχος για 4 ανθρωποκτονίες κρίθηκε Καβαλιώτης επιχειρηματίας το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2018, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης, το οποίο συνεδρίαζε από τα τέλη Νοεμβρίου με αντικείμενο δύο εγκλήματα που είχαν σημειωθεί σε Θάσο και Καβάλα πριν από 17 περίπου χρόνια.

Πρόκειται για το τριπλό φονικό της Θάσου (16/6/2001) και τη δολοφονία Σιδηρόπουλου στην Καβάλα (27/7/2002).

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο «ένοχο για τις ανθρωποκτονίες» των Γιάννη Κουλούση, Κυριάκου Αθανασά και Γιώργου Χαλκίδη και «συνεργό στη δολοφονία» του Γιώργου Σιδηρόπουλου.

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι 4 φορές ισόβια ενώ πριν την ανακοίνωση της ποινής σημειώθηκε ότι δεν αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό ενώ έγιναν αναφορές και στο βεβαρυμένο ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται ότι τα δύο εγκλήματα είχαν συγχωνευτεί σε μία υπόθεση που αρχικώς εκδικάστηκε το 2014 στη Δράμα. Τότε το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την καταδίκη του κατηγορούμενου.

Ωστόσο, το Εφετείο Θράκης, κινούμενο αυτεπαγγέλτως, άνοιξε ξανά την υπόθεση, εξετάζοντας από την αρχή όλους τους μάρτυρες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Καβαλιώτη, Λευτέρης Γκόγκας είπε: «δεν το περίμενα… το λόγο τώρα έχει ο Άρειος Πάγος». Με αυτόν τον τρόπο έκανε γνωστή την πρόθεση του εντολέα του να προσφύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι η δίκη έγινε ερήμην του κατηγορούμενου ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία.

“Δίκαιη” χαρακτήρισε την απόφαση ο συνήγορος των θυμάτων του τριπλού φονικού της Θάσου, Θεοχάρης Δαλακούρας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «μετά από 8 δικασίμους και μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, εκδόθηκε αυτή η απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο ότι πρόκειται για ομόφωνη απόφαση που δείχνει ότι δεν έμειναν αμφιβολίες. Αν προσβληθεί ή όχι η απόφαση είναι άλλο ζήτημα, είναι δικονομικό δικαίωμα. Η απόφαση δικαιώνει τις οικογένειες των θυμάτων αλλά δικαιώνει ταυτόχρονα και την εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι σε ένα σύστημα Δικαιοσύνης που πρέπει να είναι πάντα στις επάλξεις και πρέπει να είναι έτοιμο, ανεξάρτητα από φοβίες και εξωτερικούς παράγοντες να απονέμει δικαιοσύνη”.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι χήρες των τριών θυμάτων της Θάσου, Χρύσα Κουλούση, Παναγιώτα Αθανασά και Ελένη Χαλκίδου Φωτακίδου ξέσπασαν σε κλάματα. Εκ μέρους τους, η κ. Χαλκίδου είπε τα εξής: «ευχαριστούμε από καρδιάς την ελληνική δικαιοσύνη που μετά από 18 χρόνια δικαίωσε 3 χήρες και 5 ορφανά, ευχαριστούμε τους δικαστές που με μεγάλη προσοχή μελέτησαν τα στοιχεία κι έβγαλαν αυτή την απόφαση. Ευχόμαστε να μην τύχει σε καμία οικογένεια αυτό που περάσαμε».

4 συνημμένα

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα