Αφού τέλειωσαν τα νταμάρια και τα καρνάγια τώρα σειρά έχουν τα ερείπια κατά Γκόνη

Η διοίκηση του Θεόδωρου Μουριάδη όχι μόνο θα πρέπει να στηρίξει (πράγμα που φαίνεται ότι το κάνει αναφανδόν), τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρή Γκόνη, αλλά θα πρέπει να μεριμνήσει να δημιουργήσει και ένα θέατρο 400 θέσεων, γιατί έτσι θα μπορεί να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενο!

Μετά τον σεβασιμώτατο Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο που επιθυμεί να γίνει ένα Μέγαρο Μουσικής στην Καβάλα, και ο Θοδωρής Γκόνης έχει μεγάλα σχέδια για το νομικό πρόσωπο του Δήμου Καβάλας που όπως φαίνεται επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιηθούν.

Αυτή την είδηση έβγαλε η χθεσινή παρουσίαση του χειμερινού προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όπου το παρών τους έδωσαν εκτός του κυρίου Γκόνη ο νέος πρόεδρός του Σωκράτης Μποζούδης και ο ίδιος ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης που επισφραγίζει την εμπιστοσύνη του στον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Ο κ. Μουριάδης στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι ο κ. Γκόνης έχει προωθήσει το θέατρο στην πόλη μας, κάνοντας παράλληλα γνωστή την Καβάλα στην Αθήνα.

Για την παρουσία του στη συνέντευξη είπε ότι αυτή γίνεται για να τιμήσει τον Θοδωρή Γκόνη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. που προσφέρουν πολλά στους πολίτες. Παράλληλα, ανέφερε ότι φέτος θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο Φεστιβάλ Φιλίππων, με στόχο να γίνει ένας αυτόνομος οργανισμός που θα δουλεύει όλο τον χρόνο, ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα του θα αφορά τα κλειστά κτήρια της πόλης, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν και να συντηρηθούν, καθώς αποτελούν την ιστορία της πόλης.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τόνισε αρχικά ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να αναλαμβάνει τα ηνία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., επισημαίνοντας ότι σε συνεργασία με τον κ. Γκόνη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα καταβληθεί προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ”στόχος είναι να πάμε το θέατρο στην Καβάλα ψηλότερα”.

Ο Γκόνης δείχνει μετά το Καρνάγιο, τα αχρησιμοποίητα κτήρια

Μετά τα καλά λόγια με τα οποία τον αγκάλιασαν τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος ο καλλιτεχνικός διευθυντής αφού τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν, σημείωσε ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι έτοιμο για τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι: «Θα θέλαμε όμως διπλάσιο χώρο. Η Καβάλα έχει ανάγκη από ένα θέατρο 400 θέσεων τουλάχιστον για να γίνει το ΔΗΠΕΘΕ αυτοχρηματοδοτούμενο. Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλές παραστάσεις αν είχαμε μεγαλύτερο χώρο. Είναι ζητούμενο για όλους μας να βρεθεί αυτός ο χώρος”, δήλωσε σχετικά ο κύριος Γκόνης, ο οποίος μίλησε επίσης για το Φεστιβάλ Φιλίππων του 2020, λέγοντας ότι θα είναι αφιερωμένο στα κλειστά και αχρησιμοποίητα κτήρια της Καβάλας, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων ο Δήμος συμμετείχε με ένα ποσό της τάξης των 40.000 το πολύ 45.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 100.000 ευρώ τις κάλυψε το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ!».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα