ΑΙΧΜΕΣ ΣΕ ΣΙΜΙΤΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Με ομαλό, δημοκρατικό και ενδεδειγμένο τρόπο πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, το μεσημέρι, η μετάβαση της θητείας του αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλου, στην εποχή Κώστα Αντωνιάδη σε μια εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής της Π.Ε. Καβάλας.

Πέρα από την αβρότητα των δύο ανδρών που ήταν και οι πρωταγωνιστές της τελετής, βρήκε την ευκαιρία ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος να αναφέρει τις προσωπικές του σκέψεις και για την τελευταία συνεργασία που προέκυψε μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων Μέτιου, Σιμιτσή και Καραγιώργη.

Παρόντες η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Καραγιώργης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Αλέξης Πολίτης, Αρχέλαος Γρανάς. Οι δήμαρχοι Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, Σάββας Μιχαηλίδης.

Πρώην περιφερειακοί σύμβουλοι όπως οι Βασίλης Τραϊφόρος, Κατερίνα Γεροστεργίου, Τάσος Τσαλδαρίδης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΕ Καβάλας, παλιοί φίλοι και συνυποψήφιοι από την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση κ.α.

Στην ομιλία του ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος ανέφερε ότι: ”Πρώτα απ’ όλα σεβόμαστε τις εναλλαγές της διοίκησης που είναι αποτέλεσμα της δημοκρατίας. Θέλω να δώσω μια απάντηση στο ερώτημα αν σήμερα θα ήμουν εδώ. Βεβαίως θα ήμουν εδώ γιατί πιστεύω πως αυτή η δημοκρατική πεποίθηση είναι πάνω από τις υπάρχουσες σχέσεις”.

Και συνέχισε: «Ανέλαβα την διοίκηση της Π.Ε.Κ. πριν πέντε χρόνια με καλή διάθεση, με ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου μου και ανοιχτά τα αυτιά σε προτάσεις. Προσπαθήσαμε με τον Γιώργο τον Παυλίδη να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για όσα έργα ήταν βαλτωμένα να τα τελειώσουμε και το κάναμε. Όπως τις πλωτές εξέδρες και πολλά άλλα έργα, όπως την παράκαμψη στο Ελαιοχώρι, την Ιχθυόσκαλα, το Φράγμα των Μαριών, του Μαρμαρά, όμως τον απολογισμό τον έχω κάνει. Θέλω να πω ότι ο ρόλος του αντιπεριφερειάρχη, περιλαμβάνει και πράγματα εκτός των δραστηριοτήτων του, όπως το θέμα του ΕΛΓΑ και των αγροτών. Ο άνθρωπος που λειτουργεί σ αυτό το γραφείο οφείλει να φροντίζει όσα αφορούν την περιοχή έξω από τις αρμοδιότητές του. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι πετύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Είμαι εντελώς ήσυχος με τον εαυτό μου και δεν άφησα εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη

Παράλληλα επεσήμανε ότι: «στην θητεία που πέρασε υπήρξαν και τα δυσάρεστα, όπως η δεινή οικονομική στενότητα, η γραφειοκρατία, ο θάνατος του Γιώργου Παυλίδη που προσέφερε πολλά που μετέτρεψε την κατεύθυνση της Περιφέρειας σε άλλο σημείο. Εγώ είμαι ικανοποιημένος γιατί λειτουργώ με δύο παραμέτρους. Είμαι εντελώς ήσυχος με τον εαυτό μου και δεν άφησα εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη. Η ΠΕΚ είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και ο καθένας μπορεί να συγκρίνει αν έχουν αντίστοιχα έχουν τελειώσει έργα σε όλη την ΑΜ-Θ και την Ελλάδα. Το σημαντικό είναι το τι άποψη έχουν οι πολίτες και το είδαμε στις εκλογές και αυτό με καθησυχάζει. Έχω την χαρά να είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό ο οποίος κέρδισε την προτίμηση των Καβαλιωτών. Πέρα απ’ τον πολιτικό πολιτισμό έχει σημαίνουσα θέση και η πολιτική ειλικρίνεια.

Δεν υιοθετώ πολιτικά ως Μαρκόπουλος το σύστημα των εκλογών

Για μένα είναι λάθος το σύστημα αυτών των εκλογών. Εγώ μπορεί να συγκεντρώνω ψήφους με ένα σύστημα, αλλά το πιο έντιμο είναι να ξέρει ο καθένας ψηφίζοντας τον συνδυασμό αν θα εκλεγεί ο Χ υποψήφιος. Αλλιώς μπορεί να προκύψει και ένας αντιπεριφερειάρχης που θα ασκεί διοίκηση που θα είναι όχι απλά της ελάσσονος πολιτικής άποψης που εκφέρει ο λαός της Καβάλας, αλλά να είναι και ένας από την 4η ή 6η εκδοχή και αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό. Είναι πολιτικά λάθος ο κάθε αντιπεριφερειάρχης να έχει θητεία ένα χρόνο. Δεν μπορεί να είναι ισχυρός και να παλέψει για τον λαό με θητεία ενός χρόνου. Ελπίζω και υπάρχει το περιθώριο αυτό το πράγμα να αναιρεθεί.

Το τρίτο είναι ότι δεν υιοθετώ πολιτικά ως Μαρκόπουλος προγραμματικές συμφωνίες που δεν βασίζονται σε ένα προγραμματικό πλαίσιο και μάλιστα σαφές και δημοσιευμένο. Παρ’ όλα αυτά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα του έργου που θα προκύψει. Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεκινήσει μια πορεία που θα έχει ένα κίνητρο και αυτό είναι ευχή. Για να παρέχει ότι καλύτερο για την Καβάλα και τους Καβαλιώτες. Προσωπικά ευχαριστώ τον Θεό που ολοκλήρωσα αυτή την θητεία, την οικογένειά μου, τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους, τους υπαλλήλους της Π.Ε.Κ. και τους συναδέλφους συμβούλους που συνεργάστηκα. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που ξεκινά και βεβαιώνω πως θα στηρίζω σκληρά ό,τι είναι σωστό και θα αντιμάχομαι ισχυρά οτιδήποτε θεωρώ ότι είναι λάθος. Καλή επιτυχία σε όλους όσους ξεκινούν την θητεία τους”, ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέροντα του Νομού της Καβάλας, είπε ο Κώστας Αντωνιάδης

Από τη μεριά του ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, στην δική του ομιλία ανέφερε: ”Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να βιώνουν μια σύγχρονη φιλική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Τον πολίτη του νομού μας εκφράζουμε. Αυτόν κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, αξιοποιώντας την κρατική χρηματοδότηση, τους κοινοτικούς πόρους και κάθε σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Για να γίνουν όμως πράξη όλα αυτά, πρέπει και οι περιφερειακές υπηρεσίες να λειτουργούν υπεύθυνα και άψογα. Να γίνουν προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθυνθώ σε όλο το προσωπικό της Π.Ε.Κ. και να τους διαβεβαιώσω πως θα έχουν την κάθε δυνατή συμπαράσταση και καθοδήγησή μου.

Οι υπάλληλοι αποτελούν την καρδιά τους πνεύμονες και την ραχοκοκαλιά της περιφερειακής λειτουργίας και πρέπει να είναι γρήγοροι, φιλικοί, αποτελεσματικοί και σύγχρονοι. Κάθε υπάλληλος της Π.Ε.Κ. πρέπει να νοιώθει ότι είναι επιτελικό στέλεχος που ψάχνει να βρει λύση στα προβλήματα και όχι το πρόβλημα σε κάθε λύση.

Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή τους και στηρίζομαι στη πολύτιμη εμπειρία τους. Υπολογίζω την απόλυτη και δημιουργική τους συνεργασία. Σήμερα όμως δεν πρόκειται να απαριθμήσω τα προβλήματα του Νομού Καβάλας. Μας αναγκάζουν όμως τα προβλήματα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ξεπερνώντας αντιθέσεις, εγωισμούς και αντιπαλότητες. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει και να απογοητεύσει τους συμπολίτες μας. Για αυτό υποστηρίζω ότι χρειάζεται ενότητα και συμπόρευση όλων μας.

Προσωπικά γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος της συναίνεσης και του διαλόγου, αλλά με ενδιαφέρει παράλληλα και το αποτέλεσμα. Απευθύνομαι προς όλους, με εντιμότητα και καθαρό λόγο. Όλοι μαζί καταγράφουμε, ακούμε δουλεύουμε, παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε την Π.Ε.Κ. και Θάσου.

Καλούμαστε όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης να αγαπήσουμε την ευθύνη. Δεσμεύομαι πως αυτό θα το κάνουμε πράξη με ανθρωπιά και με κοινωνική ευαισθησία, αγκαλιάζοντας όλους τους πολίτες. Θα μιλάμε από δω και πέρα την γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να πάμε μπροστά. Από τώρα πορευόμαστε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς περιχαρακώσεις, καθαρά. Αυτή είναι η αμετακίνητη, η ασυμβίβαστη προσωπική μου δέσμευση. Ανοίγουμε τις πόρτες, ξεπερνάμε τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, συνεργαζόμαστε, γινόμαστε μια ομάδα για το συμφέροντα του Νομού της Καβάλας και γενικότερα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Καλή αρχή, καλή δύναμη σε όλους και εύχομαι να είσαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σ αυτό το όμορφο ταξίδι».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα