Άντε πάλι από την αρχή με τα δρομολόγια των φέρυ μποτ Καβάλα- Πρίνος

Χθες όπως έμαθα συναντήθηκαν στο γραφείο του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου ύστερα από πρόσκληση του οι δήμαρχοι Καβάλας και Θάσου και συζήτησαν για το χρόνιο πρόβλημα των κομμένων δρομολογίων των φέρυ μπότ τους χειμερινούς μήνες στην γραμμή Καβάλας-
Πρίνου. Δεν ξέρω τι νόημα είχε αυτή η συνάντηση διότι και ο Μαρκόπουλος και οι δήμαρχοι γνωρίζουν το πρόβλημα και δεν έχουν κάτι στα χέρια του που να το λύνει.
@ Χθες έγινε γνωστό ότι το θέμα με τα δρομολόγια των φέρυ μπότ Καβάλας Πρίνου θα συζητηθεί και στο περιφερειακό συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη και ίσως ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς το ΚΑΣ.

Δελτίο τύπου

Η πρώτη σύσκεψη της νέας διοίκησης, στην Π.Ε. Καβάλας
Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ιεραρχεί τα θέματα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνων ζητημάτων, μεταξύ αυτών και το θέμα των δρομολογίων της ακτοπλοΐας στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου αλλά και σχετικά ζητήματα υποδομών. Συγκεκριμένα, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος συγκάλεσε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 11 Ιανουαρίου) σύσκεψη με την παρουσία των Δημάρχων της Π.Ε. Καβάλας/Π.Ε. Θάσου, δηλαδή των δημάρχων Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη, Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη.
Ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί αλλά απέστειλε γραπτώς τις απόψεις του. Επίσης παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Π. Αρχοντής και Α. Ιωσηφίδης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί την αρχική προσέγγιση επί των θεμάτων αυτών. Ενώ σημείωσε ότι η αρχική αυτή συζήτηση θα επεκταθεί και με την συμμετοχή και των άλλων εμπλεκομένων φορέων. Για αυτό η συζήτηση ξεκίνησε αρχικά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Όσον αφορά το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ό,τι «θα εξαντλήσουμε τα όρια του νόμου, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση, σε ένα λειτουργικό επίπεδο,
το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες και την τουριστική και αναπτυξιακή πορεία του νησιού και της ευρύτερης περιοχής μας». Επίσης πρόσθεσε με έμφαση ό,τι «είναι ανάγκη η λήψη αποφάσεων για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να αγνοεί τους τοπικούς φορείς και οι αποφάσεις να λαμβάνονται αποκλειστικά στην Αθήνα και στον Πειραιά».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα