Απεργία χωρίς απεργούς….

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση παρά τα μεγάλα λόγια και τα δεκάδες δελτία Τύπου – ανακοινώσεις στέφθηκε από απόλυτη …αποτυχία!

Οι μόνοι που έκαναν θόρυβο, αλλά εκνεύρισαν τους οδηγούς που εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, ήταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οι οποίες αρχικά πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας πραγματοποίησε χθες πρωί της Τρίτης συγκέντρωσή και μετά πορεία στους δρόμους Ομονοίας, Δαγκλή, Βενιζέλου στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κηρύχθηκε ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στους συγκεντρωμένους (περίπου 30-40 άτομα) μίλησε ο Γιάννης Γιαγκίδης ο οποίος τόνισε ότι: «μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να φορτώσουν στην πλάτη μας στην ανάπτυξή τους. Δίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους τα πάντα για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη τους.

Και συνέχισε: «Πρέπει να κάνουμε το βήμα μέσα από τα συνδικάτα μας, να μην παραδώσουμε τα όπλα της εργατικής τάξης γιατί πλέον είναι δεδομένο ότι αυτή η ανάπτυξη, οι λεγόμενες επενδύσεις τους, τα κίνητρα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προϋποθέτουν το τσάκισμα των εργασιακών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας ’’ανάπτυξη για όλους’’ είναι τόσο κάλπικο όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για ’’δίκαιη ανάπτυξη’’. Ο νέος νόμος είναι κατά παραγγελία των αμερικανών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων. Θέλουν να τελειώσουν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ μιας κι ο Σ.Ε.Β. διέδωσε λέει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υλοποίησε του 60% των απαιτήσεων του κεφαλαίου»., ανέφερε ακόμη ο κ. Γιαγκίδης.

Τι ζητά το ΠΑΜΕ;

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα συνεχίζονται και με την νέα κυβέρνηση. Μετά το ”τέλος των μνημονίων” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν ”οι καλές και ποιοτικές δουλειές και η ανάπτυξη για όλους από την ΝΔ .

Οργανωνόμαστε, διεκδικούμε, παλεύουμε για:

– Υπογραφή και υποχρεωτική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων σε επισιτισμο και ξενοδοχεία με ουσιαστικές αυξήσεις.

-7ωρο 5 ήμερο 35 ωρο με 2 συνεχόμενα ρεπό.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικα- εργολαβία συνεργεία.

-Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινων και του εφάπαξ.

-Δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση για όλους.

-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Και καταλήγει: «τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα