Από τους δημοφιλείς υπουργούς με θετική εικόνα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τη θετική άποψη της κοινής γνώμης για την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες εκατό ημέρες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, επιβεβαιώνει η νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία Opinion Poll και παρουσιάζουν σήμερα πρώτοι το protothema.gr και το «ΘΕΜΑ 104.6».

Το μεγάλο όπλο για την κυβέρνηση παραμένουν οι κινήσεις της στην οικονομία, ενώ έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν για την πολιτική της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ειδικά από τη βάση της ΝΔ – η πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία. Ακριβώς αυτό το θέμα φαίνεται να κοστίζει στην κυβερνητική παράταξη κάποιες απώλειες, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν η αποδοχή κυμαινόταν γύρω στο 60%.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει επίσης την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η αποδοχή του είναι στο 53%, πάνω μάλιστα από τη θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, ενώ υπερτερεί κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα, στη σύγκριση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία: 45% έναντι 21%.

Προφανώς τα εθνικά θέματα επηρεάζουν την αξιολόγηση, που κάνουν οι πολίτες για τους υπουργούς και μάλλον έτσι εξηγείται η πρωτιά του Νίκου Δένδια, ενώ η θετική άποψη για την οικονομία έχει εκτοξεύσει τον Χρήστο Σταϊκούρα στη δεύτερη θέση. Η αρνητική άποψη για το προσφυγικό, πλήττει τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος υποχώρησε στην 4η θέση, έναντι της 1ης που είχε στο γκάλοπ της ίδιας εταιρίας πριν ένα μήνα περίπου. Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει υποχωρήσει στη σειρά κατάταξης, πιθανόν λόγω της αναμονής που υπάρχει για γρήγορα και απτά αποτελέσματα σε επενδύσεις, όπως το Ελληνικό.

Ανάμεσα στους υπουργούς που έχουν μεγάλη αποδοχή από το σύνολο των ερωτηθέντων είναι και ο Καβαλιώτης υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που συγκεντρώνει 40% θετικές εκτιμήσεις, ενώ το 21,5% έχει αρνητική άποψη.

Η δημοσκόπηση δεν έχει πρόθεση ψήφου, αλλά μετρά τις δημοτικότητες των υπουργών, όπως προαναφέραμε με την σειρά να έχει ως εξής: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και την δεκάδα κλείνει ο Γεώργιος Γεραπετρίτης.

Η ικανοποίηση από τη γενική εικόνα της κυβέρνησης φτάνει στο 50%, με το 47% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη. Η διείσδυση της κυβέρνησης πέραν του χώρου της ΝΔ είναι ισχυρή: το 20% του ΣΥΡΙΖΑ και το 57% του ΚΙΝΑΛ έχει θετική άποψη.

Εντυπωσιακή παραμένει η εικόνα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην οικονομία. Τις επικροτεί το 63%. Πέραν της ΝΔ, θετικά απαντά το 44% του ΣΥΡΙΖΑ, το 72% του ΚΙΝΑΛ , το 34% του Κ.Κ.Ε, το 61% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το 57% του ΜΕΡΑ 25! Το πεδίο αυτό αναδεικνύεται το ατού της κυβέρνησης.

Το μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό: Μόλις το 23.4% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο!

Το 63.2% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση καθυστέρησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η βάση της ΝΔ στέκεται αρνητικά στη διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση: 48% λέει ότι δεν γίνεται σωστή διαχείριση με το 44,5% των γαλάζιων ψηφοφόρων να δηλώνει ικανοποιημένο. Το πρόβλημα στη ΝΔ το φανερώνουν και οι αντιδράσεις στελεχών της σε διάφορες περιοχές της χώρας, με αφορμή την εκεί εγκατάσταση μεταναστών / προσφύγων.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ πάντως είναι ικανοποιημένοι σε ποσοστό 58.9%, ενώ το 89.7% του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μη ικανοποιημένο, προφανώς γιατί ταυτίζει την κυβερνητική ηγεσία με τις αντιδράσεις της βάση της ΝΔ.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα