Αποχώρησε η παράταξη Τσανάκα από το δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ξεκίνησε πριν την συνεδρίαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, που με εξουσιοδότηση της επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα» Δήμητρας Τσανάκα, είναι για ένα μήνα επικεφαλής, μια και η πρώην δήμαρχος έχει κάποια θέματα υγείας μετά από ένα χειρουργείο που έκανε. Ξεκινώντας ανέφερε ότι η παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα, δεν συμφωνεί με τον τρόπο διορισμού προσώπων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου και συμπλήρωσε ότι ορισμένες ενέργειες δεν τιμούν την δημοτική αρχή, αλλά και τα μέλη που έχουν οριστεί στις διοικήσεις των νομικών αυτών προσώπων.

Αυτά τελικά ήταν «η κορυφή του παγόβουνου», αναλύοντας ότι στην σύνθεση του δ.σ. της ΔΕΥΑΚ στην οποία υπήρχε έγγραφο που η εκλογή του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βακιρτζή δεν είναι νόμιμη και για δεύτερη φορά ξαναψηφίστηκε ο ίδιος ο κύριος Βακιρτζής στην ίδια θέση.

Παράλληλα είπε ο κύριος Καλανταρίδης ότι: «γινόμαστε μάρτυρες να στέλνονται προσκλήσεις για διοικητικά συμβούλια σε όργανα που δεν έχουν συγκροτηθεί και συνεδριάζουν μη νόμιμα και με διαχείριση ποσών δεκάδων χιλιάδων ευρώ και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος και για νομικές ευθύνες, σας τονίζουμε ότι καλό θα ήταν να επανέλθετε στη νομιμότητα.

Διαμαρτυρόμαστε για όλα έχουν συμβεί και αποχωρεί η παράταξη από την συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Πεφάνης έμοιαζε να μην περιμένει μια τέτοια εξέλιξη και συνέχισε την συνεδρίαση με ανακοινώσεις που πραγματικά ήταν δευτερευούσης σημασίας…

Μάλιστα αναφέρθηκε στον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη που όπως όλα δείχνουν η διοίκηση βιάζεται να ορίσει.

Απόντες από την συνεδρίαση ήταν τόσο ο Νίκος Ξανθόπουλος όσο και ο Σωτήρης Σωτηριάδης.

Με εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, και μάλιστα μίλησε ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, Γιώργος Μαύρος, που αντιδρούν για την κατάργηση των διοικητικών συμβουλίων του Κέντρου από την κυβέρνηση και θα ορίσει νέα πρόσωπα και μάλιστα με τον πρόεδρο που θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αυτό δεν το θέλουν τόσο οι εργαζόμενοι, αλλά και εμπλεκόμενοι, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμούν να παραμείνει στο αυτοδιοίκητο καθεστώς και θα περάσουν σε στεγνό πρόγραμμα αντιμετώπισης των χρηστών ναρκωτικών, ενώ έφερε ένα ψήφισμα για να το αποδεχθούν τα μέλη του Δ.Σ.

Φυσικά με την αποχώρηση της παράταξης της κυρίας Τσανάκα, αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει και έτσι με παρέμβαση του Άρη Βέρρου και από ότι φαίνεται και του δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη, θα έρθει το ψήφισμα σε άλλη συνεδρίαση για να έχει ομόφωνη απόφαση!

Παίρνοντας τον λόγο ο Μάκης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι είναι με την πλευρά των γονέων που ανησυχούν για τα παιδιά τους, αν και δεν είναι γνώστης όλης της λειτουργίας του παραρτήματος.

Ο Άρης Βέρρος υπεραμύνθηκε με σθένος των θέσεων του ομιλητή, ενώ ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στην πολιτική της Ε.Ε. που θέλει μια άλλη διαμόρφωση του συστήματος καταπολέμησης των ναρκωτικών, με θετική ανταπόκριση.

Θετικός στο αίτημα του ψηφίσματος ήταν και ο Δημήτρης Βογιατζής.

Τελικά το ψήφισμα πέρασε ομόφωνα με απουσία της παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα.

Θα φυτέψουμε δένδρα στις αυλές των σχολείων

Για το θέμα του δημοτικού σχολείου στην Αγία Παρασκευή αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και την καταγγελία του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για κακοτεχνίες με τσιμέντο επικίνδυνο στην αυλή και άλλες παραλείψεις που έχουν επισημάνει.

Ο κύριος Μουριάδης είπε ότι θα φυτέψει στα σχολεία και στις αυλές τους δένδρα και στο μέλλον θα διορθώσει ότι έλλειψη υπάρχει σε αυτά.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στην ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο του ψηφίσματος για την εξόρυξη χρυσού που ομόφωνα υιοθετήθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο ΠΑΜ-Θ, στην περιοχή βάζοντας μια πρόταση για το Παγγαίο, μια και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «τρώγοντας έρχεται η όρεξη!».

Ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε υπαινιγμό ότι ακολουθεί και το δ.σ. την πεπατημένη με τα ψηφίσματα, αλλά αυτό ενέχει και τον κίνδυνο να είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους επένδυση.

Παράλληλα ανέφερε ότι η χώρα δεν είναι «Μπανανία», και καλό είναι να πάμε να δούμε και τι γίνεται στον ΧΥΤΑ Καβάλας!

Ο Βαγγέλης Παππάς ανέφερε ότι πρέπει να πούμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους επενδύσεις, όπως ο χρυσός, και όχι συλλήβδην για όλες τις επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Ο Γιάννης Μούτλιας από την παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας», ανέφερε ότι, δεν συμφωνεί με το ψήφισμα μια και υπάρχουν Νόμοι οι οποίοι είναι σκληροί και δεν θα αφήσουν μια επένδυση να γίνει όταν το περιβάλλον κινδυνεύει. Δεν είναι αιτιολογημένο το ψήφισμα και ο ίδιος δεν θα το ψηφίσει…

Μάλιστα είπε ότι η δημοτική αρχή λαϊκίζει και ότι κάνετε σήμερα θα βρείτε μπροστά σας!

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης από την ίδια παράταξη συμφώνησε με τον Μάκη Παπαδόπουλο και ανέφερε ότι …στην παρούσα φάση θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά τις επενδύσεις και όχι κάθετα αρνητικοί.

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον Μάκη Παπαδόπουλο, του είπε μπερδεύετε τα μήλα με τα πορτοκάλια, μια και αναφέρθηκε στην λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και τόνισε ότι θα τον φτιάξουμε πολύ σύντομα κι ας σας στεναχωρούμε!

Στα προ ημερησίας θέματα…

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ότι με την έναρξη της συνεδρίασης διατυπώθηκαν επιφυλάξεις από την παράταξη της Δήμητρας Τσανάκα και θέλησε από τον δήμαρχο να μάθει τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Αθήνα και τι έφερε στον Δήμο.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν αναζητά νέα κτήρια όπως το παλιό νοσοκομείο και το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών.

Αναφέρθηκε στην οδό Βενιζέλου με προβλήματα σε κυκλοφοριακό και φορτοεκφορτώσεις και γενικά ζήτησε να μάθει τι γίνεται με το έργο αμφιδρόμησης στην πεσμένη γέφυρα.

Τέλος αναφέρθηκε στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου…

Για την επίσκεψη στην Αθήνα ο ίδιος ο δήμαρχος δεν ανέφερε τίποτε και θα απαντήσει όταν έρθει η ώρα και έχει ένα αποτέλεσμα.

Για το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς είναι αποφασισμένοι ότι από την διοίκηση της Τράπεζας ότι στις Κρηνίδες θα κλείσει και ανάφερε που ήταν ο κύριος Παπαδόπουλος όταν ανέκυψε το πρόβλημα.

Σχετικά με το αν το υπουργείο Προ. Πο. και την αναζήτηση κτηρίων δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση και τα κτήρια αυτά τα κρατάμε για επενδύσεις και αναβάθμιση της ανάπτυξης!

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Συρίας και ζήτησε να βλέπουν ειδήσεις και τι συμβαίνει στο ευρύτερο περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Για την μονοδρόμηση της Βενιζέλου δεν έχει αποτύχει το μέτρο είπε ο κύριος Μουριάδης και προτεραιότητα έχει ο πεζός και όχι τα οχήματα.

Για το Δημοτικό Ωδείο υπεραμύνθηκε της απόφασης για τον καλλιτεχνικό διευθυντή μουσικής εκπαίδευσης και είναι σοβαρή υπόθεση για τον Δήμο Καβάλας.

Στο θέμα της πεσμένης γέφυρας αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Παππάς και ζήτησε από τον δήμαρχο να κάνει κάτι για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα