ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ -Η παραλία Νυστέρι παραμένει ελεύθερη προς τον οποιονδήποτε επισκέπτη

Η εταιρεία «Νυστέρι Α.Ε.» απαντώντας στο δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θάσου αναφέρει τα ακόλουθα: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, επί του υπό ημερομηνία 11/7/2019 δημοσιεύματος, με τον τίτλο «Ιδιώτης απέκλεισε την πρόσβαση στην παραλία Νυστέρι της Θάσου» γνωστοποιούνται τα εξής:

1. Η εταιρεία ΝΥΣΤΕΡΙ Α.Ε. εκμεταλλεύεται την τουριστική επιχείρηση AROMA BEACH HOTEL που βρίσκεται στην περιοχή Νυστέρι της Θάσου. Η χρήση του χώρου έμπροσθεν αυτής, γίνεται μετά από παραχώρηση του σχετικού δικαιώματος από το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Καβάλας και την πληρωμή του προσδιορισμένου μισθώματος στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Δήμο Θάσου, όπως συμβαίνει σε χιλιάδες επιχειρήσεις στη νήσο Θάσο και γενικώς στην ελληνική επικράτεια.

2. Τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί κλεισίματος του δρόμου προς την παραλία Νυστέρι από ιδιώτη είναι αναληθή. Η παραλία Νυστέρι παραμένει ελεύθερη προς τον οποιονδήποτε παραθεριστή και επισκέπτη της περιοχής.

3. Το αναληθές δημοσίευμα και η παραπληροφόρηση προκλήθηκε από τους ολίγους που επιθυμούν να επισκέπτονται την παραλία με τα οχήματα τους μέχρι την αμμουδιά, καταπατώντας παράνομα ιδιοκτησίες και καταστρέφοντας τη ζώνη παραλίας και αιγιαλού, παραγνωρίζοντας το δικαίωμα των πολλών που επιθυμούν να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον, χωρίς την επιβάρυνση που συνεπάγεται η χρήση των αυτοκινήτων στην περιοχή.

4. Για την επικινδυνότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή κάποιου ατυχήματος, που αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώστε το αυτονόητο, ότι η μη ύπαρξη των οχημάτων των ιδιωτών στη στενή ζώνη της παραλίας της περιοχής καθιστά την πρόσβαση στην παραλία των ειδικών οχημάτων (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά) σε περίπτωση κινδύνου άμεση και ουσιαστική, για τον οποιονδήποτε διατρέχει κίνδυνο.

5. Αντιθέτως από τα όσα υπαινίσσεται το δημοσίευμα, η μη διέλευση οχημάτων ιδιωτών μέσα από την ιδιοκτησία της εταιρείας και τη ζώνη αιγιαλού που της παραχωρήθηκε κατά χρήση, όχι μόνο δεν αποκλείει τους κατοίκους από την πρόσβαση στην παραλία Νυστέρι, αντιθέτως την καθιστά πιο φιλική στους χρήστες της και αναβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον, που με τη διέλευση των οχημάτων τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε.

6. Σε περίπτωση συνέχισης αρνητικών δημοσιευμάτων και σχολίων αναφορικά με την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων της εταιρείας στην ιδιοκτησία της και στον παραχωρούμενο από την ελληνική Πολιτεία χώρο προς χρήση, η εταιρεία επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της, προς προάσπιση της εταιρικής της φήμης».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα