Αυτό είναι το μνημείο της Ουνέσκο; Αν «κατουρηθεί» κάποιος στον αρχαιολογικό χώρο …κλάφτα Χαράλαμπε!

Τα όσα συμβαίνουν στην Καβάλα πραγματικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή ανεκδότων για τις επόμενες γενιές.

Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή μας έχει την μεγάλη ιστορία της, τα ιστορικά της μνημεία και φυσικά ένα εξ αυτών με την διεθνή αναγνώριση ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO η οποία βάζει την μεγαλόπρεπη σφραγίδα της στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που βρίσκονται μεταξύ Κρηνίδων και Λυδίας!

Το μνημείο του αρχαιολογικού μας χώρου είναι γνωστό και γιαυτό το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, επισκέπτες, επιστήμονες και μαθητές από όλο τον κόσμο, μια και οι Φίλιπποι ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό σημείο στο οποίο αποβιβάστηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος στην πρώτη του περιοδεία που θεωρείται και ένα σημαντικό θρησκευτικό γεγονός.

Μέχρι εδώ όλα καλά και ακόμη καλύτερα μια και οι αρχαίοι Φίλιπποι είναι πλέον μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, για την οποία διάκριση τίποτε δεν έχουν κάνει δήμος, περιφέρεια και εφορεία αρχαιοτήτων!

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων που αυτό το διάστημα με πλούσια χρηματοδότηση ενοποιείται και φεύγει από τη μέση τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Δράμας, δεν διαθέτει ούτε και χημική τουαλέτα!

Αν κάποιος επισκέπτης θελήσει να «ξαλαφρώσει», θα πρέπει να αναζητήσει τουαλέτα στο αρχαιολογικό μουσείο των Φιλίππων που είναι σε μεγάλη απόσταση από τον ερειπιώνα!

Κι αν φτάσει στο αρχαιολογικό μουσείο τότε θα ανακαλύψει ότι το καζανάκι μπορεί να μην έχει και νερό, γι’ αυτό κάποιος ευαίσθητος φρόντισε να βάλει μερικά γεμάτα μπουκάλια με νερό για χρήση καθαρισμού της τουαλέτας!

Η αλήθεια είναι ότι δίκτυο της ΔΕΥΑΚ υπάρχει με σωλήνα που φέρνει νερό στο αρχαιολογικό μουσείο των Φιλίππων, αλλά φαίνεται ότι κάτι οι διακοπές νερού, κάτι η χαμηλή πίεση με το ζόρι φτάνει το ύδωρ στις τουαλέτες του.

Γι’ αυτό οι ξεναγοί που ξέρουν το πρόβλημα χρόνια τώρα όταν σταματούν στο Προσκήνιο, λένε στο γκρούπ όσοι θέλουν να ουρήσουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του καταστήματος, γιατί αν τους πιάσει ….στον αρχαιολογικό χώρο τότε … ή στο ύπαιθρο όπως οι αρχαίοι ή κλάφτα Χαράλαμπε!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα