ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια όλα όσα κατάφερε ο λαός στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, με τις θυσίες του και την προσήλωση του στα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας από τον κορονοϊό. Απόδειξη για αυτό η πολιτική της στο θέμα του τουρισμού όπου προσάρμοσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, με δειγματοληπτικούς και όχι καθολικούς ελέγχους, των αεροπορικών εταιριών και των εφοπλιστών, όπου επέβαλε πληρότητα 85% στα πλοία και 100% στα αεροπλάνα.
Μια κυβέρνηση που αποφάσισε να τζογάρει και με την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη που θα μπορούσε να κάνει, γνωρίζοντας την κατάσταση, τις ελλείψεις και το ενδεχόμενο επόμενου κύματος της πανδημίας, εδώ και μήνες.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει γερούς συνοδοιπόρους και στυλοβάτες στην Τοπική Διοίκηση. Μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας ότι «τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν άριστα…»! ακολούθησε σήμερα και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι τα σχολικά δρομολόγια θα γίνουν όπως και πέρυσι, με 100% πληρότητα των αστικών και των υπεραστικών ΚΤΕΛ, με 4 άτομα στα ταξί!
Πλήρως εναρμονισμένοι με την κυβέρνηση ο εκλεγμένος Δήμαρχος με το χρίσμα του ΚΙΝΑΛ και ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης με το χρίσμα της ΝΔ, «εναρμονίζονται» και μεταξύ τους!
Αλήθεια τι εννοεί ο κύριος Δήμαρχος; Ποια είναι η «άριστη λειτουργία των σχολείων» όταν στην πλειοψηφία τους (με πιο χαρακτηριστική και ασφυκτική περίπτωση αυτή του 6ου Λυκείου) τα παιδιά θα βρίσκονται σε αίθουσες άνω των 20-25 μαθητών; Όταν τα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι! Όταν ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών είναι ακριβώς ο ίδιος με πέρυσι, αν και οι ανάγκες λόγω της πανδημίας είναι πολλαπλάσιες. Βέβαια η δήλωσή του ότι θα διαθέσει κονδύλια για να προσλάβει επιπλέον καθαρίστριες αποτελεί από μόνη της ομολογία ενοχής!
Αλήθεια τι εννοεί ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης με το «100% πληρότητα»; Έχει δει ο ίδιος την κατάσταση των αστικών λεωφορείων τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες που σχεδόν δεν μπορούν να κλείσουν τις πόρτες τους;
Ας μάθουν όμως οι ίδιοι και τα κόμματα που τους στηρίζουν ότι ο λαός και η νεολαία δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια σε σχολικές αίθουσες 25 και πλέον μαθητών, χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις, χωρίς καθαρίστριες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει το όριο των 15 μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί δεν θα συμβιβαστούν με το στοίβαγμα των μαθητών στα λεωφορεία.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ
10/9/2020
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα