Χιλιάδες στρέμματα με σταφύλια καταστράφηκαν από το χαλάζι σε σχήμα αυγού στο Μυρτόφυτο

Ολοκληρωτική καταστροφή των αμπελώνων μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση είχαμε προχθές. Χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων και ελαιοδένδρων στην κυριολεξία ισοπεδώθηκαν αφού ούτε τα προστατευτικά δίχτυα μπόρεσαν να συγκρατήσουν την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή. Το μέγεθος του χαλαζιού ήτανε μεγαλύτερο από ότι είναι ένα μπαλάκι του γκόλφ και το οποίο διατηρήθηκε για πάνω από ένα 24ωρα στα χωράφια όπου έπεσε.
Χθες στο Μυρτόφυτο βρέθηκε ο χορικός αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και οι υποψήφιοι βουλευτές Γιώργος Καλαντζής και Κώστας Μορφίδης. Επίσης η διευθύντρια του ΕΛΓΑ στην Καβάλα. Αυτό που έγινε γνωστό αφού γίνει η εκτίμησε της ζημιάς τότε την μεθεπόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Αθήνα ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για να πιέσει ώστε οι αγρότες που η παραγωγή τους καταστράφηκε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Δήλωση Θόδωρου Μαρκόπουλου
Χθες η αμπελουργική ζώνη του νομού Καβάλας και συγκεκριμένα το Μυρτόφυτο υπέστη μία πλήρη καταστροφή από χαλάζι, το οποίο διέλυσε στην κυριολεξία τους ακάλυπτους αμπελώνες. Το χαλάζι μία μέρα μετά «αρνείται» να λιώσει ! Ο ΕΛΓΑ εξακολουθεί κι αυτός να αρνείται «!» και να μην καλύπτει με, από αέρος, ενεργητική αντιχαλαζική προστασία τον νομό μας ! Ο ΕΛΓΑ αγνοεί τις εντατικές καλλιέργειές μας ενώ προτιμά να καλύπτει περιοχές χωρίς καμία εντατική καλλιέργεια ! Με αποτέλεσμα να καθίσταται καθοριστικά συνυπεύθυνος στην καταστροφή ! Ενώ όσοι ενδιαφερόμαστε για το θέμα συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Μυρτόφυτο και περιμένουμε να μάθουμε πότε θα μας δεχθεί ο αρμόδιος Υπουργός ! Αξίζει να σημειωθεί ότι, δυστυχώς, οι συνθήκες αστάθειας στην ατμόσφαιρα συνεχίζονται !

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα