Με ένα στημένο σκηνικό το οποίο πραγματικά ήταν ερασιτεχνικό ο περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης παρουσίασε το ότι επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας που μπορεί να φτάσει τα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ.
Φυσικά όλοι κατάλαβαν ότι σε μια επικοινωνιακού τύπου κακοστημένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας που συγκλήθηκε στην Κομοτηνή υπό τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο με τη συμμετοχή χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, προσπάθησε να πείσει ότι το εν λόγω πρόγραμμα που σχεδιάζεται έχει στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλύπτοντας από λειτουργικές δαπάνες μέχρι μικρά επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων και στηρίζοντας εργαζομένους αλλά και ανέργους.
Μάλιστα είπε ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη διάθεση αυξημένων πόρων σε επιχειρήσεις περιοχών που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη.
Ενώπιον των αντιπεριφερειαρχών (που άκουγαν σαν στρατιωτάκια) της διοίκησής του ο κ. Μέτιος επισήμανε:
«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.
Σήμερα, με τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, ειδικά σε περιοχές της Περιφέρειάς μας που πλήττονται περισσότερο, όπως η Ξάνθη.
Για αυτό και σχεδιάζουμε ήδη ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας για την επόμενη μέρα, τα οποίο και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όταν αυτό ολοκληρωθεί».
Η κίνηση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη από τους εταίρους της ΔΕΣΜ-ΟΣ που δεν είναι άλλοι από τα Επιμελητήρια οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν κι αυτοί το αυτονόητο, που είναι και η δουλειά της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν.