Διγλωσσία και υποκρισία από Θόδωρο Μουριάδη και Λεωνίδα Παππά που παίζουν «τον καλό και τον κακό μπάτσο»

Προφανώς η διοίκηση του Δήμου Καβάλας που δηλώνει ότι δεν θέλει να ρίξει τα οικονομικά του Δήμου στα βράχια τελικά το αποφάσισε και έτσι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 15 νέων σχολικών καθαριστριών μια και βλέπει ότι δεν θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Την κίνηση αυτή ήδη έχει αποκαλύψει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί στην προηγούμενη διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα την οποία κατηγορεί ότι ευθύνεται για το πρόβλημα που προέκυψε με τις σχολικές καθαρίστριες.

Το περίεργο είναι ότι ενώ παραδέχεται ότι με το καινούργιο σύστημα το οποίο αποφάσισε η κυβέρνηση κάποιες σχολικές καθαρίστριες κυρίως μερικής απασχόλησης είδαν τις αποδοχές τους να μειώνεται κατά ένα μέρος έπρεπε, λέει ο ίδιος με δηλώσεις του ότι με το καινούργιο σύστημα που όρισε καθαρίστριες σε κάθε δήμο και δημιούργησε νέα δεδομένα κι έπρεπε να δούμε στην πράξη αν με αυτά οι σχολικοί χώροι, οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι θα ήταν καθαροί ιδίως βάσει των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και απαιτούν μεγαλύτερη και πιο σχολαστική καθαριότητα.

Στρογγυλεύοντας τα πράγματα ο κύριος Παππάς, παραδέχθηκε ότι δεν καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες της πρώτη βδομάδα λειτουργίας και τόσο οι σχολικές καθαρίστριες όσο και οι διευθυντές το επεσήμαναν και έχουν δίκιο.

Και έρχεται το κερασάκι στην τούρτα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η στάση και θέση με αυτά που παραδέχθηκε δημόσια ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης που μίλησε για εκτροχιασμό των οικονομικών του Δήμου από την επίλυση του προβλήματος.

Τελικά αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι Θόδωρος Μουριάδης και Λεωνίδας Παππάς παίζουν «τον καλό και τον κακό μπάτσο» στις σχολικές καθαρίστριες!

Ο Λεωνίδας Παππάς λέει συγκεκριμένα: «χρειάζονται μερικές ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά. Στο πλαίσιο αυτό, θα προχωρήσουμε σε πρόσληψη ορισμένων ακόμη καθαριστριών, κατά προσέγγιση γύρω στις 15 μερικής απασχόλησης. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε 15 συμπολίτισσές μας να έχουν κάποιες απολαβές, κατά κανόνα άτομα με οικονομικά προβλήματα. Κι έτσι θα λυθεί το θέμα για να έχουμε τις υπηρεσίες που πρέπει στον κρίσιμο αυτό τομέα».

Με άλλα λόγια κάνουμε προσλήψεις μερικής απασχόλησης, αλλά από την άλλη δεν μπορεί η δημοτική αρχή να τα βρει με τις ήδη επιλεγμένες σχολικές καθαρίστριες με τα τρίωρα ώστε να τους δοθεί κάτι παραπάνω μια ώρα περισσότερη για να έχουν καλυμμένα τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος αναφέρει ότι: «για το ζήτημα της μείωσης αποδοχών των σχολικών καθαριστριών εδώ και μια βδομάδα είχαμε επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών και μας διευκρίνισαν ότι όταν οι καθαρίστριες και τα αντίστοιχα σωματεία είναι μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ επειδή το ωράριο εργασίας καθαριστές- καθαρίστριες δημοτικούς υπαλλήλους είναι 6 ώρες, δουλεύοντας τρίωρο δικαιούνται το 50% των αποδοχών κι όχι τα 3/8. Με το σημερινό καθεστώς οι καθαρίστριες είναι μέλη άλλων σωματείων και με τρίωρη απασχόληση παίρνουν τα 3/8. Αυτό με τις ίδιες ώρες απασχόλησης μπορεί να διορθωθεί και να αποκατασταθεί.

Επιπλέον, με το καινούργιο σύστημα που επέλεξε η κυβέρνηση να ορίσει τον τρόπο καθαριότητας των σχολείων, προέκυψε πρόβλημα με λιγότερες καθαρίστριες από αυτές που χρειαζόμαστε διότι του δήμου η προηγούμενη διοίκηση λειτουργούσε με λάθος τρόπο και δήλωσε διαφορετικές αίθουσες από αυτές που πραγματικά καθαρίζονταν. Υπήρχε σύστημα πολύ διαφορετικό που δεν ανταποκρινόταν πλήρως στην πραγματικότητα. Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην προηγούμενη διοίκηση διότι το υπουργείο βλέπει τις δηλωμένες αίθουσες και με βάση αυτές καθόρισε τον αριθμό καθαριστριών ανάλογα αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Έτσι προέκυψαν μία- δύο καθαρίστριες σε τεράστια σχολικά συγκροτήματα.

Εμείς είδαμε τα κενά και θα καλύψουμε με την πρόσληψη καθαριστριών και το πρόβλημα θα λυθεί. Δεν θα έχουμε πρόβλημα καθαριότητας σε κανένα σχολείο».

Πόση υποκρισία!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα