Έκτακτοι ψεκασμοί εξολόθρευσης κουνουπιών στις περιοχές που παρατηρούνται εξάρσεις- Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές του Περιγιαλίου και της Κεραμωτής

Οι συνθήκες υγείας στις παραλίες του Περιγιαλίου και της Κεραμωτής παραμένουν καλές και η πρόσφατη απόφαση αφαίρεσης των Γαλάζιων Σημαιών δεν έχει να κάνει με αυτόν τον λόγο. Αυτό επισημαίνει ο νομίατρος Καβάλας κ. Παπαδόπουλος ο οποίος διαβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένες ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση.
Όπως δήλωσε χθες το πρωί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Seven News ο κ. Παπαδόπουλος «η καταλληλότητα των υδάτων στις συγκεκριμένες ακτές δεν έχει πρόβλημα, έχουμε κάνει τους ελέγχους που απαιτούνται από τον Ιούνιο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και υπάρχει τακτική παρακολούθηση κάθε μήνα, δεν είχαμε κάποιο κρούσμα λυμάτων άρα από αυτή την άποψη οι ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση…..».
Αναφερόμενος στο θέμα των ψεκασμών για τα κουνούπια ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «ψεκασμοί γίνονται από τον Απρίλιο και το πρόγραμμα ψεκασμών ισχύει κάθε χρόνο, οι ψεκασμοί γίνονται για να μην αναπαραχθούν τα κουνούπια όμως τώρα γίνονται έκτακτοι ψεκασμοί για να εξολοθρευθούν αυτά που υπάρχουν, για να ελαττωθεί ο πληθυσμός τους σε συγκεκριμένες περιοχές όπως είναι ο κάμπος του Νέστου όπου έχουμε και τα περιστατικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, αυτό είναι έκτακτο μέτρο και εφαρμόζεται όταν υπάρχει έξαρση ή περιστατικά από ασθένειες…..».

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα