Ένας νεκρός από την γρίπη στο Νοσοκομείο Καβάλας

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας τις 5 Φεβρουαρίου κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ένας 65χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν εκεί από τις 19 Ιανουαρίου από γρίπη (Η1Ν1).

Πάντως αυτή την στιγμή δεν νοσηλεύεται κανείς ασθενής με γρίπη στην ΜΕΘ Καβάλας και φυσικά το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του όποιου περιστατικού χρειαστεί.

Πάντως αυτή τη στιγμή στην Καβάλα μπορεί σε ορισμένα φαρμακεία να υπάρχει έλλειψη εμβολίων, αλλά σε ορισμένα άλλα φαρμακεία έχει αναρτημένες ταμπέλες που τονίζουν ότι έχουν στην διάθεσή τους το πολυπόθητο εμβόλιο, αρκεί κάποιος που ενδιαφέρεται να κάνει μια έρευνα αγοράς.

Στην παραγγελία 50.000 εμβολίων προχώρησε το υπουργείο Υγείας όπως αναφέρθηκε προσφάτως σε συνέντευξη Τύπου, με τον κ. Μπασκόζο να υπογραμμίζει ότι ακόμα και τώρα μπορεί κάποιος που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστεί.

Οι επιστήμονες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τόνισαν για μία ακόμα φορά την σημασία του εμβολιασμού υπογραμμίζοντας ότι από τα κρούσματα, πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι νεκροί μέχρι τώρα από γρίπη έχουν φτάσει τους 41 στην Ελλάδα, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 165 ασθενείς.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα