ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Σμπαράλια έγινε ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του αντλιοστασίου Α5

Please select a featured image for your post

Τον περασμένο Μάρτιο ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του αντλιοστασίου Α5, υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν το αντλιοστάσιο πλημμύρισε με λύματα λόγω βλάβης στη λειτουργία του.

Για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βάζει πλάτη και θα διαθέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ στη ΔΕΥΑΚ, προκειμένου να αντικαταστήσει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της πόλης.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, θα διαθέσει το ποσό του 1.039.500 ευρώ για την προμήθεια νέου σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που θα αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, εξαλείφοντας τον κίνδυνο διαρροής λυμάτων στη θάλασσα και προστατεύοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Καβάλας από μια ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική ζημιά.

Βέβαια παραμένει ζοφερή η κατάσταση στον άλλο Βιολογικό του Δάτου, όπου τόσο η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ όσο και του Δήμου Καβάλας, δεν φαίνεται να έχουν κάτι στα άμεσα σχέδιά τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι Βιολογικοί του Δήμου Καβάλας, ο κεντρικός στην Άσπρη Άμμο, όσο και οι άλλοι δύο στο Παληό και στο Δάτο είναι «κουρασμένοι» και κανείς δεν γνωρίζει αν κάνουν την δουλειά τους!

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «τα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης εργάστηκαν μεθοδικά ώστε τελικά το σημαντικό αυτό έργο να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, δίνοντας τέλος στη συνεχή αγωνία όλων μας να κρατήσουμε καθαρό το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης από τυχόν βλάβες που θα υπάρχουν στα παλιά συστήματα του βιολογικού καθαρισμού».

Για να δούμε το αποτέλεσμα!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα